Halfeti ilçesi, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname(KHK) kapsamında belediyeye yapılan görevlendirme sayesinde yıllardır hasret kaldığı hizmetleri almaya başladı.

Terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ettiği, halkın ihtiyaçlarının karşılanması için yararlanılması gereken belediyeye ait araçları terörist cenazelerinde kullandırdığı belirlenen Halfeti Belediye Başkanı DBP'li Mustafa Bayram'ın hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından, KHK kapsamında Kaymakam Şeref Albayrak, yaklaşık bir yıl önce belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

Aylık ortalama 750 bin lira geliri olan belediye, daha önceki yönetimin borçları nedeniyle bütçesinin sadece yüzde 25'ini yatırıma ayırmasına rağmen büyük hizmetler üretebilmenin çabasını harcıyor.

Albayrak, yıllardır belediye hizmetinden mahrum bırakılan ilçeyi, bir an önce hak ettiği imkanlara kavuşturabilmek için yoğun çalışma temposu yürütüyor.

Belediye, altyapıdan üstyapıya, temizlikten turizme kadar her alanda başlayan çalışmalarla, vatandaşın desteğini de alarak, kısa sürede ilçenin görümünü değiştirmeyi başardı.

Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle ön planda olan ilçede belediye, halkın temel geçim kaynaklarının başında gelen turizmin gelişmesi amacıyla da Birecik Barajı'nın Halfeti'nin tamamını kapsayan bölgesini içine alan 'Sahil Yolu Düzenleme Projesi'ni uyguluyor.

Geçen yıla kadar gözle görülür belediye çalışmasının olmadığı Halfeti'de görevlendirme sayesinde gençlere, çocuklara ve yaşlılara yönelik sosyal projeleri de kapsayan hummalı çalışma yürütülüyor.

Yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla kırsal mahallelerin yol problemini çözen belediye, su ve diğer hizmetlerin de yerine getirilebilmesi için çok yönlü çalışma yapıyor.

'Terörist cenazelerinde kullanılan araçlar halkın hizmetine girdi'

Halfeti Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Şeref Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin geçmişte kaybettiği zamanı, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışarak telafi etmek istediklerini söyledi.

Göreve geldiklerinde mali ve hizmet sistemi çökmüş bir belediyeyle karşılaştıklarını, belediyenin borcu bulunmasına rağmen hizmeti olmadığını vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

'Göreve başladığımız dönemde, belediyenin sadece piyasaya 2 milyon liraya yakın borcu vardı ve işçilerin maaşları son 4 aydır ödenmemişti. Göreve başlar başlamaz, belediyenin piyasaya olan borcunu ödedik, ardından işçilerin alacaklarını verdik. Hem esnafımızın hem işçilerimizin ciddi oranda rahatlamasını sağlamış olduk. Belediyenin birikmiş SGK ve vergi borçları bulunuyordu. Göreve başladığımız dönemde Halfeti Belediyesinin tüm borcu 8 milyon liraya yakındı fakat bunun alana yansımasına baktığımızda ise herhangi bir yatırım göremiyorduk.'

Belediyenin kaynaklarının verimli ve etkin kullanılmadığını tespit ettiklerini anlatan Albayrak, 'Belediyenin araç gereçlerinin Diyarbakır ve Hakkari'de terörist cenazelerinde, politik toplantılarda kullanıldığını tespit ettik. Bu araçları halkın hizmetine sunduk. Göreve başladığım dönemde eski ile yeni Halfeti arasında ulaşım sorunu olduğundan bahsedilmişti. Özellikle bir aracımızı ücretsiz halkımızın hizmetine sunduk. Bu anlamda halkımızdan sürekli olumlu dönüşler alıyoruz.' diye konuştu. AA