Haber Merkezi / Gençliğe verdiği önemle kamuoyundan takdir toplamaya devam eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, devasa bir eseri daha Eyyübiye'lilerin hizmetine sundu. Yapımına kısa süre önce başlanılan ve bölgenin önemli gençlik merkezlerinden biri olma hüviyetini taşıyan Buhara mahallesindeki 15 Temmuz Gençlik Merkezinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.2050 metrekare inşaat alanı, 1470 metrekare kapalı alanı ile Buhara ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşların hizmetine sunulan ve toplam 5 kattan oluşan Gençlik ve Kültür Merkezi, hem bayanlara hem de baylara hitap edecek şekilde düzenlendi. Satranç, hobi salonu, fitnees salonu, bay-bayan mescit, müzik odası, bilgisayar odası, idare, dikiş-nakış dersliği, resim odası, ebru-hat sanatları odası, el sanatları odası, derslikler, kütüphane, masa tenisi salonu, 9 adet YGS, LYS dersliği, 7 adet TEOG dersliği, 1 adet Kur'an-ı Kerim Kursu dersliği, konferans salonunu içerisinde barındıran gençlik merkezi aynı anda 880, dönemsel zamanlarda 5 bin öğrenci kapasitesiyle bölgenin sayılı gençlik merkezlerinden bir olma hüviyetini taşıyor.
Gençlik Merkezinin açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi,Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Ak Parti İlçe Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri,Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Bölge Muhtarları, Kanaat Önderleri ile Eyyübiye Belediyesi Ak Evler spor salonlarında eğitim gören sporcular ile çok sayıda vatandaş katıldı.


"BU ESERLERİN DEVAMI GELECEK"
Gençlik merkezinin açılışında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 5 bin gencin faydalanabileceği bir gençlik merkezini bölgeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Başkan Ekinci, ''Gençlik diyoruz hep, gençlikten dem vuruyoruz. Gençliğin içinde bulunduğu hastalıklardan hep bahsediyoruz. Bunların düzenlenmesi konusunda da hepimizin elinde de reçeteler vardır. Ama artık tehlikenin farkındayız. Bu tehlikenin de bertaraf edilmesinin yolu artık bu reçetelerin uygulanmasından geçiyor. Bu kapsamda bizlerde bugün böyle bir açılış için buradayız. Bildiğiniz gibi Şanlıurfa Türkiye'mizin en genç ili, Eyyübiye ilçesi de en genç nüfusa sahip ilçe. Yaş ortalaması 19.2 olan bir ilçedir. 130 bin gencimiz sadece okul çağında olanlar. Sizlerinde yine bildiği gibi dezavantajlı mahallerin olduğu ilçe. Dolayısıyla da burada gençliğe de güzel hizmetler sunmak adına projelerimizin merkezine onları yerleştirmemiz gerekiyor. Bunu da yapmanın yolu tabi ki öncelikle onlara fiziki mekanları kazandırmak ama fiziki mekanları kazandırılması yetmez birde içini doldurmamız gerekiyor. Şimdiye kadar bu 3'üncü Gençlik ve Kültür merkezimiz. Yine 17 spor salonumuz şuanda faal durumda. Bu gençlik merkezimizde 100 kişilik toplantı salonumuz, 1 konferans salonumuz, iki adet spor salonumuz, voleybol, basketbol sahalarımız, fistness center spor salonumuz, 9 adet YGS, LYS dersliği, 7 adet TEOG dersliği, 1 adet Kur'an-ı Kerim Kursu dersliği, 1 adet hüsnü hat, 1 adet Ebru Sanatı, 1 adet resim, 1 adet müzik, 1 adet el sanatları dersliği olmak üzere toplam 24 derslik bulunmaktadır. Ayrıca idari odalarında kütüphanesi bulunmakta. Aynı anda 880 gencimiz burada istifade edecektir. Ama 5 bin gencimize hitap edecek kapasitededir. Değişik seanslar yoluyla. Yine diğer gençlik merkezlerimizde de gelen öğrencilerimizle beraber şuanda toplamda özellikle açtığımız AK Evlerde 17 spor salonumuzda 6 bin öğrencimiz şuanda bunlarla istifade ediyor. Bu üç gençlik merkezimizde de yaklaşık 10 bin öğrenci, dolayısıyla 16 bin gencimize şuanda Eyyübiye Belediyesi olarak hizmet vermekteyiz. Genç bir ilçeye de tabi ki yakışanda budur. 15 Temmuz Gençlik Merkezi adını verdik çünkü bizler dedik ya 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Her bir dersliğe 15 Temmuz Şehidimizin adını verdik. Şanlıurfa'da da biliyorsunuz 4 şehidimiz vardı onlarında yine isimlerini dersliklerimize verdik unutmamak, unutturmamak adına. Buradaki amacımız şu; vatana, millete aidiyet duygularını bir gençlik şuuru oluşturmak istiyoruz. Burada milli ve manevi değerlere haiz gençlik yetiştirmek istiyoruz. Dedik ya tehlikenin farkındayız, bu tehlikenin bertaraf edilmesi adına sporu, sanatı ve kültürü araç kılarak burada değerler eğitimleri vereceğiz. "dedi.


"BAŞKANIMIZIN ŞAHSINDA TÜM EKİBİ KUTLARIM"
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye yaptığı güzel hizmetten dolayı teşekkür ederek, ''Öncelikle Eyyübiye Belediye Başkanlığımız tarafından yapılan 15 Temmuz Gençlik Merkezi'mizin Şanlıurfa'mıza, Eyyübiye'mize, Buhara Mahallemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, başta belediye başkanımızın şahsında hepsini tebrik etmek istiyorum. " şeklinde konuştu.
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise ''Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz." diyerek Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'yi tebrik etti. Başkan Beyazgül," AK belediyelerimizin çalışmaları takdire şayan. Gezip gördüğümüzde gençlik merkezlerinin yükseldiğini görüyoruz. Ama burası farklı bir yer, burası başka bir yer. Bununda için de ayrıca belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu tesisle ilgili başkanımız en önce detayları verdi. Bizim gençliğe verdiğimiz önem, anayasadaki 18 maddelik pakette yer alıyor. Gençlere diyoruz ki; gelin ülke yönetiminde siz de söz sahibi olun. " dedi.

"BELEDİYELERİMİZ ÇALIŞIYOR"
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise konuşmasında şunları söyledi. ''Güzel bir açılış vesilesiyle aranızda olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Eyyübiye Belediye Başkanımızı ve ekibini, çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum böyle bir gençlik merkezini inşa ettikleri için. Geleceğimiz olan gençleri sağlıklı mekanlarda yetişmesi noktasındaki bu çabaları her türlü takdirin üzerindedir. Şanlıurfalılar, Eyyübiyeliler Şanlıurfa'da yapmamız gereken çok iş var. Çok güzel işler yapıyoruz gördüğünüz gibi. Yeni yeni eserler ortaya çıkıyor. Büyükşehirimiz çalışıyor, Eyyübiye çalışıyor, Haliliye, Karaköprü çalışıyor. Bütün ilçelerde çalışmalar var. Hükümetimizle yoğun bir şekilde bu projeleri takip ediyor. Heyecanlayız,İstiyoruz ki Şanlıurfa medeniyetlere ev sahibi yapmış olan Şanlıurfa hakikaten alt yapısı ile, üst yapısı ile Türkiye'ye örnek bir şehir olsun. Bütün çabaların amacı budur. Gelsin birileri buradan örnek alsın, biz gidip başka illerden örnek alma mücadelesi içinde olmayalım. Her türlü, her alanda örnek eserleri ortaya koyalım istiyoruz. Yaklaşık 5 bin gencimizin periyodik olarak dönemsel olarak yararlanabileceği bu güzel merkezin ismini de 15 Temmuz Gençlik merkezi olması ayrı bir vefa duygusudur. Ayrı bir anlam ifade etmektedir. 15 Temmuz unutturulmaması gereken bir tarihtir. Onun için bu merkeze girecek olan gençlerimiz 15 Temmuz'u görmeli, hatırlamaları ve ne olup bittiğini nesilden nesile aktarması gerekiyor."
Açılış kurdelesinin protokol üyeleri tarafından kesilmesinin ardından Bakan Çelik ve beraberindeki protokol üyeleri Gençlik Merkezini gezdi. Gençlik merkezinde eğitim görmeye başlayan kursiyer sporcularla bir araya gelen ve onlara eşlik eden Bakan Çelik ve beraberindekiler sınıfları tek tek gezip yapılan çalışmaları yerinde inceledi.