Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ramazan etkinlikleri ve sanat programları kapsamında tarihçi yazar Talha Uğurluel'i konuk etti. Ramazan sokağında gerçekleştirilen söyleşide slaytlarla vatandaşlara adeta bir Kudüs turu yaşatan Uğurluel daha sonra Kudüs'ün İslamiyet'teki önemini anlattı.
Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'nın, Kabe'den sonra en değerli ikinci toprak parçası olduğunun belirten Uğurluel; 'Bazen insanlar bana ayda bir Umre'ye gittiklerini söylüyorlar. Ben de onlara diyorum ki ayda bir Umre'ye gideceğine bir kere de Kudüs'e git. Oradaki siyasi, politik durumdan ve güvenlik endişesinden dolayı insanlar gitmekten kaçınabiliyorlar. Evet bir çok noktada İsrail askerleri görebilirsiniz ama siz Türk pasaportunuzu gösterdiğinizde orada her kapı size kolaylıkla açılır' dedi.
Programa Vali Abdullah Erin eşi Gülhan Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Çoşkun, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'nun eşi Asuman Tipioğlu, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci katıldı.