İLKHA/ Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Karakoyun Ortaokulunda, Kur'an-ı Kerim'e geçen 35 öğrenciye okul idaresi tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Karakoyun Ortaokulunda, 5 ve 6'ncı sınıfta eğitim gören öğrencilerin talebi üzerine seçmeli Kur'an-ı Kerim dersi açıldı. Toplam 140 öğrenci haftada 2 saat elif-ba derslerine katılarak Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye çalıştı. Seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başarılı olan 35 öğrenci 2 aylık bir süre içerisinde Kur'an'ı Kerim'e geçti.
Kur'an-ı Kerime geçen öğrencilere okul idaresi tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Konu hakkında bilgi veren Okul Müdürü M. Ali Gedikli, Kur'an-ı Kerim'e geçen öğrencileri tebrik ederek, 'Okul idaresi ve öğretmenleri olarak öğrencilerin bu başarılarını takdir etmemek elde değildi. Bizlerde bu öğrencilerimize hediye olarak bir Kur'an'ı Kerim, kalemlik ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeler armağan ettik.' dedi.

'Marifet iltifata tabidir'
Halen Kur'an-ı Kerim'e geçmemiş öğrencilere de Kur'an-ı Kerim'e geçmeleri şartıyla hediye vereceklerini belirten Gedikli, 'Hediyeyi dağıtırken birçok amacımız vardı. Birincisi 'Marifet iltifata tabidir' düsturuyla çaba sarf eden öğrencilerimizi takdir edip daha da gayret sarf etmesini sağlamak, bunun yanında diğer öğrencileri de çaba sarf etmeleri yönünde teşvik etmeyi düşündük. Halen Kur'an'ı Kerim'i okumaya geçmemiş öğrencilere de söz verdik. İkinci dönem onlar da gayret sarf edip okumaya geçerlerse onlara da hediye dağıtacağız.' dedi.