6 Ülkeden 80 sporcunun katılımı ile düzenlenen 'Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu, Tarihi Şanlıurfa Balıklıgöl platosundan start aldı.

Şanlıurfa,Mardin ve Diyarbakır etapları ile 629 kilometrelik pedalın ardından tekrar Şanlıurfa'da son bulacak olan Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu'na çok sayıda bisiklet takımı katıldı.

Balıklıgöl platosunda gerçekleştirilen start öncesi sporcuları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Abdullah Erin, GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, İl Emniye Müdürü Veysal Tipioğlu ve protokol üyeleri sporcularla sohbet ederek başarılar diledi.

Gerçekleştirilen startın ardından bir açıklamada bulunan Başkan Nihat Çiftçi, bu tür programların Şanlıurfa'nın turizmine katma değer sağladığını belirtti.

İlerleyen yıllarda daha çok katılımın olması için tüm desteklerin verileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, 'Şanlıurfa'mızdan startını alan Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu, Mardin, Diyarbakır'ın ardından Şanlıurfa'ya yine son bulacak. Şanlıurfa turizmine katma değer sağlayacağını inanıyorum. Bereketli ve kültürlerin başkenti sayılan Şanlıurfa'mızda huzurun olduğunu bu tarz programlarla tüm dünyaya göstermiş oluyoruz. Türkiye Bisiklet Federasyonumuzu ve GAP Kalkınma İdaresi ile ortaklaşa yapılan programda bizler de yerel yöneticiler olarak elimizden gelen tüm destekleri sağlıyoruz. Gelecek yıllarda düzenlenecek olan bu bisiklet turnuvasının daha güçlü katılımlarla uluslararası boyutunu genişlettirmek istiyoruz' dedi.

Vali Abdullah Erin ise 'Az önce Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu'nun başlangıcını yaptık. Mardin, Diyarbakır'ın ardından tekrar Şanlıurfa'da son bulacak olan turun kazasız geçmesini temenni ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi bu tür faaliyetler ilimiz açısından çok önemli, emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum' diye konuştu.

GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de 'Mezopotamya markasını desteklemek üzere Türkiye Bisiklet Federasyonumuzla bu tür bir programa imza attık. Şanlıurfa'dan başlayan tur, Mardin ve Diyarbakır'da son olarak tekrar Şanlıurfa'da bitiş alacak. Şuana kadar 6 ülkeden ve toplamda 80 sporcu katılım sağladığı yarış başladı. İnşallah gelecek yıl Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde kurulacak olan bisiklet takımı da yarışlara katılacak' şeklinde konuştu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ise 'Bu sene ilkini yaptığımız Mezopotamya turunun startını verdik. 4 Etap üzerinden 629 Km pedal çevrilecek. Bu programın peygamberler diyarında yapılmasından dolayı mutluyuz. Ve gerek Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz gerek ise ortaklaşa yürüttüğümüz GAP Kalkınma İdaresinin desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.