Suriye'de muhalifler ile Beşşar Esed rejimi arasında varılan anlaşma kapsamında, 4 kuşatma bölgesinden sivil ve askeri unsurların tahliyesi sona erdi.

Halep'teki tahliye noktalarında bulunan AA muhabirlerinden alınan bilgiye göre, Şam'ın batısında rejim kuşatmasındaki Zebadani ilçesi ve Madaya beldesi ile İdlib'te muhaliflerin kuşatmasındaki Fua ve Kefreya beldeleriden karşılıklı olarak hareket eden konvoylar, kontrol noktalarını geçti.

Fua ve Kefreya'dan çıkan ve 5 bin sivil ile askeri unsuru taşıyan otobüsler, Halep'te muhaliflerin kontrol noktasında meydana gelen bombalı saldırıdan yaklaşık 5 saat sonra yeniden hareket etti.

Konvoy, Raşidin semtindeki kontrol noktasını geçtikten sonra, Halep merkeze girdi. 73 otobüslük konvoya, yaralıları taşıyan rejim Kızılayı'na ait 20 ambulans eşlik etti.

Eş zamanlı olarak, Madaya ve Zebadani'den çıkan 2 bin 350 kişiyi taşıyan konvoy da, rejimin Ramuse semtindeki kontrol noktasını geçti.

67 otobüs ve yaralıları taşıyan 8 ambulans, İdlib iline ulaştı.

Böylece Zebadani ilçesi tamamen boşaltılırken, Madaya'da kalan 4 bin kişinin rejimle uzlaşarak, beldede yaşamaya devam edeceği öğrenildi.

Suriyeli muhalifler tahliye konvoyuna saldırıyı kınadı

Suriyeli askeri muhalifler, kuşatma altındaki rejim bölgesinden tahliye edilenlerin konvoyuna düzenlenen saldırıyı kınadı.

Suriyeli askeri muhalifler, İdlib ilinde kuşatmada tuttukları Fua ve Kefreya'dan tahliye edilen sivil ve askeri unsurların konvoyuna düzenlenen saldırıyı kınadı.

Suriye'de tahliye edilenlere saldırı: Ölü sayısı 100'ü aştı

Fua ve Kefreya konvoyunun güvenliği sağlayan askeri muhalif gruplardan Ahraru'ş Şam, yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, saat 16.00 sularında Fua ve Kefreya'dan çıkan konvoyu korumakla görevli araçlara yönelik bir saldırı düzenlendiği belirtildi.

"Tahliyenin güvenliğini sağlayan çok sayıda devrimci hayatını kaybetti." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu korkak eylemi kınıyoruz. Bu eylem, dinimizin bize öğrettiği ahde vefa olgusuna terstir. Bu saldırı rejimin mezhepsel çıkarlarına hizmet etmektedir. Böylelikle rejim, Han Şeyhun ve Guta'da işlediği katliamların üzerini kapatmak istiyor."

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) da, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Raşidin'de Fua ve Kefreya sakinlerini, muhalifleri ve tıbbi ekipleri hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı. AA