Haber Merkezi / Rışvanlılar derneği tarafından düzenlenen ve yüzlerce kişinin katılığı mitingde vatandaşlara seslenen Bakan Çelik, kiminle yol yürüyeceğini biliyor. Urfa Türkiye'nin çimentosudur. Urfa Türkiye'nin güvencesi birliğimizin sembolüdür Urfa"dedi
Bakan Faruk Çelik, "Başta İbrahim Halil Aslan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Kimin rengi neymiş kimin ırkı neymiş, biz bununla uğraşmıyoruz. Biz insana insanca değer veriyoruz. Yanı başımızda Suriye de Nükleer silah kullananlar insan olabilir mi? Maalesef insanlıktan nasibini almayanlar ama sözüm ona çağdaş diye medeni diye insan hakları diye özgürlük diye mangalda kül bırakmayıp ama insanları katledenler yanı başımızdalar. Hemen bizim etrafımızda olup bitenler ateş çemberi ile karşı karşıyayız. Ateş çemberinin içindeyiz Urfalılar. Sizler Yüzyıl öncesini bilirsiniz Urfa teslim olmadı, namusunu teslim etmedi Urfa. Halen o yılların o kurtuluş mücadelesinin minarelerindeki kurşun izleri duruyor Urfa da. Urfa dostunu da düşmanını da biliyor. Urfa kiminle yol yürüyeceğini biliyor. Urfa Türkiye'nin çimentosudur. Urfa Türkiye'nin güvencesi birliğimizin sembolü Urfa".

16 Nisan'da Kim hayır diyor bir bakın?
Bakan Faruk Çelik, "Hayır diyenlerin kökleri nereye uzanıyor, kökleri ta Hollanda'ya kadar gidiyor, Almanya'ya kadar gidiyor kökleri, gizli örgütlere kadar kökleri. Size ne Hollanda? size ne Almanya? size ne gizli örgütler Türkiye de sistem öyle olur böyle olur sanane. Biz sizin sisteminize karışıyor muyuz? Biz senin sistemine karışmayacağız ama Türkiye bağımsız bir ülke sen gelip Türkiye'nin sistemine karışacaksın. Burası Türkiye bu şanlı şerefli Millet kendi işine kimseyi karıştırmaz.
Ntv canlı yayınında sordular bana ne bekliyorsun Şanlıurfa'dan? Bende Şanlıurfalılara güveniyorum dedim. Bu parti seçimi değil, Milletvekili seçmiyorsunuz, başkan seçmiyorsunuz, Belediye Başkanı seçmiyorsunuz, muhtar seçmiyorsunuz, bu Türkiye de yürüyecek bir sistem hız alabileceğimiz bir sistem değişikliğidir bu. Partiyle ilgisi yok. Kendi çocuklarınız için kendi geleceğiniz için kendi torunlarınız için Pazar günü yüzde seksenlerin üzerinde oy verin ki 30 tane Büyükşehir içerisinde o gece ilan edilmesini istiyorum. O gece diyecek ki televizyon 30 Büyükşehir içerisinde Peygamberler şehri birinci oldu" dedi
AK Parti Şanlıurfa İL Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise," Bu Rışvan ailesini ben çok iyi tanıyorum. 11 Nisanda mitingimiz için saat 2 de bütün aile fertlerimiz ile bütün imkanlarımızla bütün gücümüzle bütün imkanlarımızla orda olmayı istiyoruz. Çünkü Cumhurbaşkanımız gerçekten Urfa'yı çok seviyor umudu ve beklentisi yüksek" dedi.