Suriye'deki çeşitli muhalif örgütlerin bir araya gelerek oluşturdukları Fetih Ordusu karşında gerilemeye başlayan Esad rejimine ABD hava saldırılarıyla destek veriyor

ABD bugün İdlib ve Halep'te hava saldırısı düzenledi. Nusret Cephesi'ne yönelik saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında siviller de var. ABD saldırısı halen devam ediyor.

ABD uçakları bugün Suriye'de Nusret Cephesi'ne yönelik hava saldırısı düzenledi.

İlk saldırıda Nusret Cephesi'nin İdlib'teki bazı askeri merkezleri hedef alındı. Vurulan yerler arasında Türkiyeli direnişçilere ait askeri merkez de bulunuyor. Yerel kayanaklar ABD hava saldırısında 8 Türkiyeli direnişçinin hayatını kaybettiğini duyurdular.

Türkiyeli direnişçilere ait "Abdulmuttalib" isimli merkezde ağır silah eğitiminin verildiği ve tecrübeli direnişçilerin kaldığı belirtildi.

İlk belirlmelere göre ABD hava saldırısında 17 kişi hayatını kaybetti 30'dan fazla kişi yaralandı. Haytını kaybedenlerin arasında sivillerde bulunuyor.

Halep Sivil Savunma merkezi; bugün meydana gelen ABD hava saldırıları sırasında 7 sivilin hayatını kaybettiğini onayladı.

ABD ve Batı güçleri diğer grupların tümünü karşısına alarak yalnızlaşan IŞİD'i de hedef aldı. IŞİD'e karşı da bir çok saldırı düzenlendi. IŞİD'in ise bütün bunlara rağmen hala yumuşama göstermediği ve iç çatışmaları körüklemeye devam ettiği görülüyor.

ABD saldırısı halen devam ediyor. Ayrıntıları buradan duyurmaya devam edeceğiz

20.56 : Şehid olan Türkiyeli direnişçiler; İstanbul, Kayseri, Adıyaman, Gaziantep, Van ve Konya'dan.

21.27: ABD hava saldırısında hayatını kaybeden Türkiyeli şehidlerin sayısının 8'den 15'e yükseldi. Yerel kaynaklar şehid olanlar arasında tecrübeli direnişçilerin olduğunu aktardılar.

21.35: Hayatını kaybeden Türkiyeli direnişçilerden 2 tanesi İstanbul Altınşehir'den bir baba ve oğlu.

22.18: ABD hava saldırısında Nusret Cephesi'nin vurulan askeri merkezi:

Kaynak : İncanews