Haber Merkezi / 21 Ekim 2017 tarihinde Kızılay Genel başkanı Dr. Kerem Kınık ve beraberindeki bir heyet Şanlıurfa Osmanbey Yerleşkesinde yapılması planlanan erkek yurdu için Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'la bir araya gelmişti. Türk Kızılayı tarafından Osmanbey Yerleşkesinde yapılacak olan yurdun fizibilite çalışmaları için Kızılay Genel Müdürlüğü Emlak Dairesi başkanı Metin Önal, Kızılay Şanlıurfa şube başkanı Avukat Ahmet Elçi, başkan yardımcısı Talat Akay ve genel sekreter Şahban Kılıç'tan oluşan bir heyet Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ı makamında ziyaret ettiler.
Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Sarıışık ve üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Ş. Müslüm Açıker'in de hazır bulunduğu ziyarette, konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; 'Osmanbey yerleşkemizde 2000 kişilik kız öğrenci yurdu mevcut. Yerleşkede bulunan yurt kapasitesi, öğrenci sayımızda kıyaslanırsa çok yetersiz kalıyordu. Kızılay genel başkanımız bu konuda bize yardımcı olabileceklerini söylediler ve yurt için çalışmalara başladık. Başkanımız da beraberinde heyetle birlikte bizi ziyaret ettiler. Yurt yapılacak alanı yerinde gördük. Öğrencilerin ulaşım ve gereksinimleri açısından çok uygun bir alan olduğundan dolayı yurt yapımı için onay verildi.
Yeni yurtlarımızın öğrencilerimizin barınma sorunlarına çare olacağına inanıyorum. Kızılay Genel başkanı Dr. Kerem Kınık beye bu girişimlerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz' dedi.