Tuğba POLAT / Şanlıurfa içerisinde ve yurtdışında bir çok ülkede ihtiyaç sahiplerine yönelik gerçekleştirdiği yardımların yanı sıra Eyyübiye'de bulunan İkinci Evim Gençlik Merkezinde gençlere yönelik Kur'an-ı Kerim eğitimi ve değerler eğitim gerçekleştiren Şanlıurfa İnfak Yetim ve Öksüzleri Koruma Derneği ( İnfak- Der) gençlerin eğitimine yönelik çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.
Dernek tarafından yaz aylarının başında kız öğrencilerine yönelik olarak başlatılan Kur'an-ı Kerim ve dini ilimler kursuna katılım gösteren kız öğrenciler düzenlenen tören ile sertifikalarını aldılar. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi M. Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve çeşitli Dernek üyeleri, Kurum, kuruluş, STK temsilcilerinin yanı sıra öğrenci ailelerinin katıldığı mezuniyet töreninde konuşan Dernek Başkanı Mustafa Halat eğitimin önemine vurgu yaparak; Manevi değerlerimizden habersiz yetişen gençlerimizin hali maalesef içler acısıdır. Bundan dolayı İnfak- Der olarak gençlerimizin dini ve manevi değerlerimizin ışı altında eğitimine çok önem veriyoruz. Hele hele toplum temel taşı olan hanımların, kız çocuklarımızın eğitimini daha da önemsiyoruz. İnşallah bu eğitim çalışmalarımız daha çok gencimizi kapsayacak şekilde artarak devam edecektir' dedi.
Katıldıkları kurs sonrasında sertifikalarını alan kız öğrencileri ise mutluluklarını ifade ederek kendilerine bu imkanı tanıdıkları için İnfak- Der Yönetim Kuruluna teşekkür ettiler.