İLKHA/ Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesine bağlı Hacı Bayram Mahallesinde, mahalle sakinleri seçim öncesi kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyor.
Mahalle sakinleri adına yetkililere seslenen Hacı Bayram Mahalle Muhtarı İbrahim Akdemir, seçim öncesi kendilerine verilen vaatlere değinerek, bir an önce sorunlarının çözülmesini beklediklerini söyledi.
Mahallelerinde; turizm yolu, Akber yolu, Eyyüp Peygamber Caddesi'ndeki esnafın çatı sorunu, park ve tapu sorunu yaşadıklarını belirten Muhtar Akdemir, sorunlarının çözülmesi için, Büyükşehir ve Eyyübiye Belediye başkanlarına seslendi.
Mahallelerinde yaşadıkları sıkıntılara değinen Akdemir, 'Seçimden önce Büyükşehir ve Eyyübiye Belediye başkanlarımız mahallemize ziyaretlerde bulundular. Mahallemiz sorunlarını çözeceklerine dair söz verip vaatlerde bulundular. Bunların içerisinde, turizm yolu, park ve tapu sözü verildi. Seçim bitti, biz bu sözlerini kendilerine defalarca hatırlattığımız halde hiçbirini yerine getirmediler. Başkanlarımızdan rica ediyorum. Muhtar olarak bana ne düşüyorsa, elimi değil, bedenimi taşın altına koymaya hazırım.' şeklinde konuştu.

'Mahallemizde bir tane bile park yok'
3 yıl önce turizm yolu ile ilgili söz verildiğini belirten Akdemir, 'Eyyübiye, Şeyh Maksut, Hacı Bayram ve Muradiye Mahallelerini kapsayan turizm yolu çalışması vardı. Bu yolla ilgili 3 yıldan bu yana bir arpa boyu yol kat edilmedi. Turizm yolu gerçekleşse, Eyyüp Peygamber Caddesi rahatlayacak. Diyelim ki, yol çalışması yapamıyorsunuz buna bütçeniz yetmiyor. 3 yıldır bu vatandaşlarımız mağdur, evleri üzerlerine yıkılmak üzeredir. Şayet bu yolu yapamıyorsanız bu vatandaşları mağdur etmeyelim. Bırakın evlerini yapsınlar ve sıkıntıları giderilsin. Vatandaşlarımıza yardımcı olalım. İstimlak gerçekleştirilsin, mahalle sakinlerimiz mağdur olmasın. Gönül isterdi ki, mahallemizde bir park olsun. Ama maalesef mahallemizde parkımız yok.' diye konuştu.
Seçimden önce kendilerine tapu sözü verildiğini hatırlatan Akdemir, ' Bizlere tapu sözü verildi. Tapu sözü bir belediye için yerine getirilemeyecek bir şey değil. Eğer Ankara'da bir sıkıntı varsa görüşün bu sıkıntıyı giderin. Vatandaşlarımız mağdur durumdadır. Böyle olmaması lazım… Seçimden önce ne vaat edilmişse bunların yerine getirilmesini istiyoruz. Bana ve mahalle sakinlerine ne düşüyorsa yardımcı olmaya hazırız.' dedi.

'Akber yolu ile ilgili esnafa söz verildi'
Akber yolu ile ilgili sorunlarını anlatan Akdemir, 'Büyükşehir Belediye Başkanımız, bir buçuk kilometrelik Akber Mağarası'na giden yol ile ilgili seçimden önce 60 esnafımıza söz verdi, beni de kefil olarak gösterdi. Geçen hafta bu konu ile ilgili Başkan ile görüştük. Başkana, vatandaşlarımızın mağdur olduğunu söyledik. Orada 60 esnafımız besicilik yapıyor. Yolları bozuk, kış ve yazın vatandaşlarımız mağdur oluyor. Kurban Bayramı yaklaşıyor, oradaki vatandaşlarımız hayvanlarını satacak ama yolları bozuk olduğundan alıcı gidemiyor. Çok mağdur durumdalar. Bir an önce bu yolun yapılmasını istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Esnafa verilen çatı sözü ne zaman yerine getirilecek?'
Eyüp Peygamber Caddesi üzerindeki esnaflara, çatılarının onarılacağı ile ilgili söz verildiğini belirten Akdemir, 'Büyükşehir Belediye Başkanımız, Eyüp Peygamber Caddesi'ndeki esnaflara söz verdi. Çatılarının onarımını yapacaklarını söyledi. Şu an esnaflarımız mağdur durumdalar. Kışın yağmur yağdığı için çatılardan giren yağmur sularından dolayı bütün eşyaları ıslanıyor. Başkanlarımızdan ricamız bir an önce esnaflara yardımcı olsunlar ve gereken hizmetleri ulaştırsınlar.' diye konuştu.


'Mahallemizde 20 bin kişi yaşıyor'
Mahalleleri hakkında bilgi veren Akdemir, 'Hacı Bayram Mahallesi 2 bin hanedir, 4 bin 500 seçmeni var, 20 bin nüfusu var. İki dönemdir muhtarlık yapıyorum. Muhtarlık döneminde mahallemize 2 okul ve 2 taziye evi kazandırdık. Her Belediye Başkanı kendi döneminde mahalleye bir eser bıraksa, mahallemizin bütün eksikleri giderilmiş olurdu. Bir muhtar olarak belediye başkanlarımızı lekelemiyoruz, onlara karşı herhangi bir sıkıntımız yok. Onlarla beraber bize ne düşüyorsa hizmet noktasında yanlarındayız. Gelin Şanlıurfa'yı, Eyyübiye'yi, Hacı Bayram'ı, beraber yönetelim. Başkanlarımızdan tek ricamız budur.' şeklinde konuştu.

'Okul yolunda hafriyattan dolayı öğrenciler mağdur oluyor'
Mahallelerinde bulunan Hacı Bayram ilk ve ortaokulunun yolunun bozuk olduğuna dikkat çeken Akdemir, 'Bu okulun yapılabilmesi için 23 ev istimlak edildi. Yıkılıp yerine 2 okul yapıldı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu okul bittikten sonra, hafriyat olduğu gibi burada kaldı. Biz defalarca belediye başkanımıza ilettik. 4 aydan beri sıkıntı giderilmedi. Buradaki vatandaşlarımız mağdurdur. Normalde bu hafriyatın olduğu yer yoldu. Vatandaşlar rahatlıkla karşıya geçebiliyordu. Bu hafriyattan dolayı yazın tozdan, kışın ise çamurdan vatandaşlarımız mağdur oluyor. Çocuklar bu taşın ve toprağın içinde oynuyor. Belediyemiz burada bir park alanı yapsa çok iyi olur. Hem okula hem de mahallemize bir katkısı olur. Belediye başkanımızdan rica ediyoruz, bir an önce bu alanı değerlendirsinler.' dedi