Haber Merkezi / Ramazan ayının maneviyatını Şanlıurfa'da yaşatmak adına her gece Ramazan sokağında etkinlikler ve her ilçede iftar programları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Akçakalelileri aynı sofrada buluşturdu.
Gerçekleştirilen iftar öncesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakkıbaba'nın katılımı ile TKDK'nın Kırsal Kalkınmanın proje tanıtımı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Merkezinin temeli atıldı.
Gerçekleştirilen törende konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakkıbaba, 'Hepimiz ekip olarak emrinizdeyiz ve olmaya devam edeceğiz. Sizleri sadece bizler değil tüm Türkiye seviyor, hep birincilik ikincilik ve üçüncülük çıkartıyorsunuz. Gerçekten minnettarız sizlere, Geçen Cumhurbaşkanımız ile bir araya geldiğimiz de özellikle bölgemizi sordu sizlere selamlarını gönderdi. Bizlerde Şanlıurfa'nın her zaman sizlerin yanında olduğu ve olacağını belirttik. Bu bağlamda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, biz sizlerin her zaman hizmetkarıyız ve olmaya da devam edeceğiz' şeklinde konuştu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi 'de, 'Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Şanlıurfa'mıza bir çok alanda projeleri var, Sayın Bakanımızın bakanlık süresince Şanlıurfa'da her ilçede başlattığı bu tesislerin hizmet binalarını tek tek açıyoruz. Bu günde kırsal TKDK'nin 14 projesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. AK Hükümetler her ilde ve ilçede eserleri ile anılıyorlar. Sayın Bakanımızın da temelini atmış olduğu bu projeler Allah'ın izni ile bölgemizde eser olarak halkımıza hizmet olarak geri dönecek. Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa'nın gelişimi ve dönüşümü için çalışıyoruz. İlçelerimizde ve kent merkezinde bir çok projeler gerçekleştirdik. Projeler, yeni bulvarlar, şehir parkları, yüzme havuzları, kapalı semt pazarları, gençlik ve spor tesisleri hepsi sizlerin huzurunda. Eksikliğimiz muhakkak vardır, hizmet önemli bir lezzet ve bu lezzeti tadınca iştahınız artar. Elimizden geldiğince her gün yeni bir şeyler üreterek vatandaşlarımıza sunacağız, AK Belediyeler hizmetin yeridir. Gün bitmedi, yarın yine burada yeni yeni hizmetler gerçekleştireceğiz. gerçekleştireceğiz. Onun için 24 Haziran seçimleri çok önemli ve vereceğimiz oy da çok önemli haldedir. Yeni bir sisteme geçiyoruz, yeni Türkiye'nin temel taşını oluşturacak olan yeni bir sisteme geçiyoruz. AK Parti halkın partisi sizlerin partisidir ve bu kadrolar olarak herkes bunun bilincinde Türkiye 1'liği ve 3'lüğü yaşamış olan bu bölgemiz yine aynı şekilde yüksek oylar toplayacağını biliyoruz' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından TKDK'nın proje lansmanı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Desteklemenin hibe töreni gerçekleştirildi.
Buradan Büyükşehir Belediyesinin iftar programına geçen heyet gelen konuklarla bir araya gelerek aynı sofrada iftar açtı.