Haber Merkezi / HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz ve beraberindeki heyet, küçük sanayi olarak bilinen aşağı sanayi ve keresteciler sitesi esnafını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi, taleplerini not aldı.
Esnaf, HÜDA PAR'ın esnaf ziyaretlerini takdirle karşıladıklarını söyleyerek, kentsel dönüşüm kapsamına giren sanayi ve keresteciler sitesinin adeta çöplüğe döndüğünü, kimsenin kendilerini sormaya dahi gelmediğini söylediler.
Toz, toprak ve çöplükten KOAH hastası olduğunu söyleyen esnaf Ali Kütük, 'Elektrik, su, temizlik, kira vergimi ödüyorum. Bana kıymet, değer vermek zorundalar. İş olmadığı zamanlarda kimse gelip halimizi bile sormadı. Bizi karantinaya mı almışlar? Ben bizzat Nihat Çiftçi (Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı) ile görüştüm bana, 'ustam burası yıkılıyor, sen benden yol istiyorsun' dedi. Ben de 'Vergi de almayın o zaman, hizmet yoksa vergi de almayın' dedim.' dedi.
Veysel Atmacaoğlu da sitenin temizliğinin yapılmadığını ve siteye temizlik elemanı, çöp konteyneri ve çöp arabasının tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.
Atmacaoğlu, 'İş yerlerimizi kimse TOKİ'ye peşkeş çekmesin. 90-100 metrekarelik iş yerlerimizi, 56-80 metrekare diye göstermesin. Buradaki yollar da bizim. Belediye el koyup, 'Burada benimde hakkım var,' demesin. Kimse gelip esnafın halini, hatırını sormuyor. O kadar milletvekilimiz var, bakanımız var. Hiçbiri teşrif etmedi, edemiyor.' şeklinde konuştu.
Sanayi sitesinde kaportacı esnafı olan Nuri Altınay ise 'Temizlik vergimizi verdiğimiz halde, bu çöplüğün içinde yaşamamız içler acısı bir durum. Ne zaman yıkılacağı belli olmayan iş yerleri, TOKİ'ye metrekaresinden daha düşük gösterildi.' dedi.
Esnaf ziyaretlerini takip eden basına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz, sanayi sitesinin çöp deposu haline geldiğini, Şanlıurfa'nın merkezinde böyle bir şeyin olmasının büyük bir ayıp olduğunu dile getirdi.
Durmaz, 'Esnaf kardeşlerimiz, her gün çocuklarının rızkı için gelip çalışıyor. Gerçekten tozdan, topraktan, çamur ve çöpten geçilmiyor. Yetkililer sadece seçimden seçime bu insanlara gelmesin, seçimden seçime vaatlerde bulunmasınlar. Seçimden sonrada gelip, esnaf kardeşlerimizin sorunlarına çözüm bulsunlar. Esnaf, sadece buranın temizliği için çözüm istiyor. Bunun için temizlik işleri müdürlüğü var, personeli var gelip temizlesinler. Yolları düzeltsinler, başka da bir şey istemiyorlar yetkililerden.' dedi.
Yetkililere, esnafa sahip çıkılması çağrısında bulunan Durmaz, 'Bu esnaf, sizi belediye başkanlığına, o makamlara getirmiş. Sizler de esnafa sahip çıkın. Eğer sahip çıkmazsanız, esnaftan daha mağdur duruma düşebilirsiniz. Yetkililerden, esnafın mağduriyetini görmeleri için buraya gelmelerini ve durumu kendi gözleriyle görmelerini istiyoruz. Esnafın ciddi manada mağduriyet ve sıkıntıları vardır. Şehrimizde ciddi manada hizmet yetersizliği vardır. Yetkili makam ve merciler özellikle, Büyükşehir ve Haliliye belediyelerimiz, çözüm için buraya el atmaları gerekiyor. Biran önce yıkımı yarım kalan yerler yıkılıp, temizlenmeli. Yok, eğer yıkılmayacaksa temizliği yapılıp, yeşil alana çevrilmesini istiyoruz. Halk mevcut tablodan rahatsızdır, Şehrimize yakışmayan bir tablodur bu.' şeklinde konuştu.