AA / Şanlıurfa'da yaya önceliğine dikkati çekebilmek amacıyla kent genelinde polis ve jandarma ekipleri denetim yaptı.
Şehit Nusret Caddesi'nde gerçekleştirilen denetimlere katılan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yaptığı konuşmada, trafik kazasında kaybedilenlerin sayısının azaltılması için yoğun çalışmalar yapıldığını belirtti.
Trafikte yayanın geçiş önceliği olduğunu aktaran Erin, 'Kavşaklarda, yaya geçitlerinde, okul geçitlerinde ve insanın adımını attığı her yerde yayayı gören her araç sürücüsünün otomatik olarak durması gereken bir anlayışı ve uygulamayı topluma hakim kılmamız gerekiyor. Bu aynı zamanda bir medeniyet göstergesi. Şanlıurfa'da 129 noktada 2 bine yakın personelimizle birlikte bu konuya dikkati çekmek için uygulamalar gerçekleştireceğiz. Bu uygulama sonrasında bu konunun yakından takipçisi olacağız. Ceza en son uygulanacak husus olmalı ama ceza uygulamada da kesinlikle tereddüt etmeyeceğiz.' dedi.
Konuşmanın ardından Vali Erin, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi sürücülere broşür dağıtarak, yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermelerini istedi.

Trafikte yaya önceliğine dikkati çekebilmek amacıyla Şanlıurfa'nın Halfeti, Siverek, Harran ve Akçakale ilçelerinde de kolluk personeli nöbet tuttu.

-Halfeti
Trafikte yaya önceliğine dikkati çekebilmek amacıyla Halfeti'de polis ve jandarma ekipleri denetim yaptı.
İçişleri Bakanlığı'nın 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla 2019 yılını 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan etmesi dolayısıyla yapılan denetimlerde sürücüler ile yayalar bilgilendirildi.
Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, öğrencilerle birlikte Karaotlak Mahalesinde gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

- Siverek
Siverek ilçesinin merkez ve kırsal mahallelerinde yapılan uygulamada, sürücüler uyarılıp broşür dağıtıldı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Bürosu ekiplerince yapılan uygulama kapsamında Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın ve daire müdürlerinin katılımıyla Atatürk Bulvarında yayaların önceliği konusunda sürücüler uyarıldı.
İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bayırözü ilk ve ortaokuluna giden İlçe Jandarma trafik timi, öğrencilere yaya geçidinin kullanımı ve önemi hakkında bilgiler verdi.
Öğrenciler ise ellerinde 'Lütfen dur', 'Dikkat hayat çıkabilir', 'Dur yolda bende varım' sloganlarının yer aldığı pankartla jandarma eşliğinde yaya yolunu kullandı.
Öğrencilerden Aleyna Yavuzaslan jandarma ekiplerinin kendilerini bilgilendirdiklerini belirterek, 'Asker abilerimiz bizlere yaya geçidinin önemini anlatarak uygulamalı olarak gösterdiler. Yaya geçidinde geçiş önceliğinin bizde olduğunu ve araçların bizi gördüğünde durması gerektiğini anlattılar. Biz yaya geçidine çıktığımızda araçlar durdu ve bizim geçmemizi bekledi.' dedi.
Fidan Sonkurt ise yaya geçidi sayesinde yolun karşı tarafına güvenli olarak geçebileceklerini öğrendiklerini söyledi.

- Harran
Harran ilçesinin farklı noktalarda yaya nöbeti tutan kolluk personeli, sürücüleri uyardı,
Öğrencilerin de katıldığı etkilikte kolluk personeli sürücülere broşür dağıttı.

- Akçakale
Akçakale ilçesinde ise İstasyon Caddesi'nde de kolluk personeli nöbet tuttu.
Polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla düzenlenen etkinlik kapsamında sürücüler uyarılarak broşür dağıtıldı.
Vatandaşlar uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.