HÜDA PAR Şanlıurfa milletvekili adayı Emin Güneş, Türkiye'de bazı siyasilerin baronlar ile ilişkisinin olduğuna dikkat çektiği konuşmasında 'Vekillerimizi baronlar değil, kendimiz seçmeliyiz.'dedi.

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan HÜDA PAR Milletvekili Adayı Emin Güneş, burada yaptığı konuşmada, çarpıcı tespitlerde bulundu.

Türkiye genelinde uyuşturucu, kumar ve fuhuş belalarının korkunç bir şekilde yaygınlaştığına dikkat çeken Milletvekili Adayı Güneş, baronlar ile bazı siyasilerin ilişkisine dikkat çekerek, 'Vekillerimizi baronlar değil, kendimiz seçmeliyiz' dedi.

'Bu zinciri kırmamız lazım'

Güneş, 'Konu gelip seçim meselesine takılıyor. Seçimlerde yaptığımız şey; kendimize bir vekil seçmek. Sizin adınıza hareket edecek kişi, hukukta biz buna avukat diyoruz. Siz kendinize bir avukat seçeceksiniz. Sizi, her platformda savunacak, haklarınızı alacak ve hiçbir yerde hakkınızın kaybolmaması için, mücadele edecek birini seçiyorsunuz. Fakat Şanlıurfalılar, seçimde şöyle bir hata yapıyorlar. 'Urfalının vekilini ağası seçer, hanımını anası seçer, çayın kahvesini ise kahveci belirler.' Bizim artık bu zinciri kırmamız lazım. Kendi özgür irademizle, baronlar eliyle değil, vekillerimizi kendimiz seçmemiz lazım.' dedi.

'Bizi can evimizden vuruyorlar'

Türkiye'nin genelinde yaygınlaşan uyuşturucu belasına değinen Güneş, şunları söyledi:

'Bir seçimde 15-20 milyon para harcayan adam; annesine, babasına bir hayır yapmayan, seçimde 15-20 milyon para harcıyorsa, bu adam harcamış olduğu parayı öyle ya da böyle çıkaracak. Peki, nereden ve nasıl çıkaracak? Mecliste altın madeni var mı? Dönecek bir şekilde sizlerden çıkaracak.'

'Şu anda Eyyübiye ilçemizde ve Türkiye'nin genelinde korkunç bir şekilde yaygınlaşan uyuşturucu belası var. Bu tehlike yavaş yavaş yuvalarımıza yaklaşıyor. Bizi can evimizden vuruyorlar. Yavrularımız gözlerimizin önünde, uyuşturucu krizine giriyor ve hiçbir şey yapamıyorsunuz. Bir anne, 'ben evladımın ölümünü istedim' diyor. Halbuki bir anne evladının ölümünü ister mi? Kendi canından alınıp ona verilmesini ister ama evladının kılına zarar gelmesini istemez. Devletin narkotik şubesi var. AMATEM'leri var. Peki, neden başarısız? Çünkü uyuşturucu baronları senin seçtiğin vekillerle bir yerlerde buluşuyor. O seçimin finansmanında pay sahibi. Senin eroin kaçakçısı, büyük tüccar pay sahibidir. Bir emniyet müdürü, narkotik şube müdürü, namuslu bir polis, onun üzerine gittiği zaman, karşısında siyasetçiyi buluyor. 'Sen benim ekmeğimle mi oynamak istiyorsun, otur işine bak.' diyor. Fuhuş sektöründe bu var, uyuşturucu sektöründe var, faiz sektöründe var, tefecilikten elde edilen servette var.'

'Her 4 aileden biri boşanmayla sonuçlanıyor'

Bu şekilde seçilen milletvekilinin uyuşturucu, tefeci, fuhuş sektörünün üzerine gidemediğini kaydeden Güneş, son yıllarda hızla artan boşanmalara da değindi.

Güneş, 'Bu ülkede her 4 aileden biri boşanmayla sonuçlanıyor. Neden? 'Küçük yaştaki evliliklerle mücadele ediyoruz, küçük geline karşıyız.' diyorlar. Fakat Türkiye'de 11-12 yaşlarındaki kız çocukları, Marmaris'te, Akdeniz'de, yat limanlarında pazarlanıyor, servis ediliyor, satılıyorlar. 'Gelin olmasın, fahişe olsun' diyorlar. 'Küçük gelin olmasın, küçük fahişe olsun' diyorlar. Çocuklarımızı gözümüzün önünde fahişe ediyorlar, seyir mi edeceğiz biz? Ne zaman bunu durduracağız? İşte, 4-5 senede bir, sandık önüne geliyor diyor ki, 'adam gibi adam seç, bununda önüne geç.' Ama hayır diyorsan bu senin tercihindir. Yarın fuhuş, uyuşturucu, içki-kumar benim kapıma dayansın diyorsan o senin tercihin.' diye konuştu. İLKHA