Haber Merkezi / Haliliye Belediyesi, çölyak hastalarına ihtiyaç duydukları temel besin maddelerinin teminini sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalarını, ikinci periyotla devam ettiriyor. Şanlıurfa Çölyak Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile işbirliğiyle yürütülen çalışma kapsamında ilçe genelinde bulunan çölyak hastaları için içerisinde 11 çeşit gıda malzemesinin bulunduğu kolilerin dağıtımı, 2'nci kez başlatıldı.
Haliliye Belediyesi Toplantı Salonunda Başkan Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcıları Aysel Göncü, Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ, Belediye Meclis üyeleri Abdurrahman Beyaz, İmam Fidanoğlu ve Mehmet Toprak, Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan ile hastaların katılımıyla gıda kolilerinin dağıtımı gerçekleştirildi.
Toplantıda açıklama yapan Şanlıurfa Çölyak Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Doğan, Haliliye Belediyesinin çölyak hastalarına verdiği desteğin eşi, benzeri olmadığını ve bu nedenle Başkan Fevzi Demirkol'a teşekkür ettiklerini söyledi.
Başkan Fevzi Demirkol ise yaptığı açıklamada, 'benim bir belediyem var' anlayışıyla hizmet ettiklerini, her kesimin ihtiyacına göre çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi. Başkan Demirkol, şunları kaydetti:
'Haliliye Belediyesi olarak çölyak hastalarımıza sağlamış olduğu desteği bu ay tekrarlıyoruz. Çölyak hastalarımıza çeşitli gıda maddeleri ihtiva eden gıda kolileri taktim ediyoruz. İnsanlarımızın her yaşta, her türlü sağlık koşullarında yanındayız. Benim bir belediyem anlayışını yerleştirmek istiyoruz. Bugün çölyak hastalarımızla ilgili daha önceden sağlamış olduğumuz gıda maddelerine ilaveten yeni bir dağıtıma başlamış bulunuyoruz. Bu arada, Haliliye bölgemizde iki yüz doksan bir çölyak hastamız bulunmaktadır. Bu hastalarımızın tamamına normal ekmek ve normal buğday unundan yapılmış ürünler tüketemedikleri için on bir çeşit malzeme olan elli bir paketlik birer gıda kolisi taktim ediyoruz. Bu şekilde çölyak hastalarımızın da, benim bir belediyem var anlayışı içerisinde hayatlarını en huzurlu şekilde, en rahat şekilde devam ettirmelerini sağlamak istiyoruz.'
Başkan Demirkol'un açıklamasının ardından içerisinde tamamı glütensiz malzemeden yapılan tatlı kurabiye, damla çikolatalı kurabiye, mısır unu, irmiği ve bulguru, kabartma tozu, kakaolu mini kek, tavuk harcı, makarna, un ve ekmek bulunan gıda kolilerinin dağıtımları gerçekleştirildi.
Öte yandan, Haliliye Belediyesi tarafından program dahilinde, periyodik olarak çölyak hastalarına yönelik dağıtımlar devam edecek.