Haber Merkezi / Her defasında çok sayıda konut ve işyerinin saatlerce elektriksiz kalmasına neden olan yeraltı kablo hasarları, Dicle Elektrik ekipleri tarafından giderilerek tüketicilere yeniden kesintisiz enerji verildi.
Yeraltından geçen enerji, iletişim ve doğalgaz hatlarının zarar görmemesi için altyapı hizmeti yürüten tüm kurum ve kuruluşların Altyapı Koordinasyon Merkezi'nin (AYKOME) belirlediği kurallara uygun çalışma yapmaları gerekiyor. Ancak Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde bu kurallara uyulmadan iş makinaları ile yapılan kazılar yüzünden son 1 hafta içerisinde tam 3 kez yeraltı kabloları patladı.
Dicle Elektrik Onardı
Son olarak Karakoyun Köprülü Kavşağının yapımını üstlenen yüklenici firmaya ait iş makinaları kurallara uymadan kazı yapınca yeraltından geçen elektrik kablolarını patlattı. Bu yüzden Direkli, Bahçelievler, Atatürk, İpekyolu, Şair Şevket, Süleymaniye mahallelerinden yüzlerce konut ve işyeri elektriksiz kaldı. Bu mahallelere alternatif yollardan enerji veren Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede gerekli onarımı yaptı ve bahse konu mahallelerdeki tüketicilere yeniden kesintisiz enerji verdi.