Haber Merkezi / Yiyecek-içecek sektörüne hem akademik danışmanlık yaparak hem de personel yetiştirerek hizmet veren HRÜ Aşçılık Programı, öğrencilerinin gelişimini desteklemek için profesyonel şeflerle iş birliği yapıyor.
Gastronomi yarışmalarında öğrencilerinin aldığı madalyalarla ve yetiştirdiği aşçılarla sektörde varlığını kabul ettiren Aşçılık Programı, pandemi döneminde (tüm dünyada olduğu gibi) eğitim-öğretim çalışmalarına çevrim içi (online) olarak devam ediyor.
Öğretim elemanları, çevrim içi (online) mutfak derslerini, ekran başındaki öğrencileri için bölüm mutfağında uygulamalı olarak yapıyor. Öğretim çalışmalarının zenginleşmesi, sektörde kabul görmüş aşçıların deneyimlerinin öğrencilerle paylaşılması ve sektör üniversite iş birliğinin gelişmesi için HRÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik'in ve HRÜ Şanlıurfa Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ragıp Terzi'nin destekleriyle, halen sektörde aktif görevi olan mutfak şefleri, derslere konuk olarak çağrılmaya devam ediyor.
Programın eski mezunlarından ve şu anda gıda sektöründe özel bir firmada başarılı işler yapan Yönetici Mutfak Şefi (Executive Chef) Yaşar Demir ve gıda sektöründe özel bir firmanın ekmek çeşitleri demo şefi olarak başarılı işlere imza atan Demo Şefi Semih Göncü, Öğr. Gör. Hafize Özbudun'un 'Gösteri Servisi' ve 'Mutfak Ürünleri' derslerine katıldı.
Çevrim içi olarak öğrencilerle mesleki bilgi paylaşımında bulunan şefler, öğrencilerin sorularına da yanıt verdi. Gösteri Servisi dersinde 'biftek, biftek flambe, meyve flambe ve pancake çeşitleri' uygulamaları yapıldı. Mutfak Ürünleri dersinde de 'ekmek çeşitleri, poğaca, açma, uluslararası omlet çeşitleri, menemen' uygulamaları yapıldı.
Aşçılık Programı Öğr. Gör. Hafize Özbudun, bu uygulamanın, sektörde aktif olarak görev yapan mutfak şeflerinin ve sektörde işletmeci veya personel olarak çalışan HRÜ Aşçılık Programı mezunlarının katılımlarıyla devam edeceğini söyledi.