Şanlıurfa'da hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Dicle EDAŞ, Karayolları, ŞUSKİ, İtfaiye ve AFAD ekiplerinin yer aldığı bir kriz masası oluşturuldu.

Gün boyunca çalışmaların sürdüren kriz masası, yaşanan olumsuzluklara anında müdahale ederek, sorunlar büyümeden gerekli önlemleri aldı. Kar yağışı nedeniyle çok sayıda elektrik direğinin yıkıldığı Şanlıurfa'da Dicle EDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu, arıza meydana gelen bölgelerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

TÜM İMKÂNLAR SEFERBER EDİLDİ

Yoğun kar yağışının yol açtığı olumsuz hava koşulları nedeniyle Şanlıurfa'nın bir çok yerinde direk yıkılması veya hat kopması gibi sebeplerle elektrik kesintileri meydana gelirken Dicle EDAŞ, arızalara zamanında müdahale etmek için tüm imkanların seferber etti.

Dicle EDAŞ Çağrı Merkezi ve saha ekiplerinin koordinasyonu sonucunda bir çok yerdeki arıza, en kısa zamanda giderildi. Bazı bölgelerde yaşanan ulaşım sorununa rağmen Dicle EDAŞ ekipleri, enerjisiz kalan abonelerin büyük bölümüne yeniden elektrik verdi.

Birçok bölgede ağaçların elektrik tellerinin üzerine devrilmesi sonucu hatlar kopunca, elektrik kesintileri yaşandı. Kriz masasına gelen ihbarları değerlendiren Dicle EDAŞ Ekipleri, arızaları gidermek için yoğun bir mesai harcadı. Kriz masasında görev alan Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu, zaman zaman ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi.

Eroğlu, 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Karayolları İl Müdürlüğü, AFAD Müdürlüğü ve ilçe Belediyelerle sürekli olarak iletişim halindeyiz. Gelen ihbarların ardından enerjisiz kalan bölgelere enerji verebilmek için ekiplerimiz çalışıyor' diye konuştu.