Haber Merkezi / Gezide ilk önce yemyeşil görünümünü yer yer solmuş beyaz gelincikleri andıran pamuk tarlaları arasında asfaltlı bir yoldan tarihi Harran'a gidildi.
Coğrafi Teknik Gezi boyunca sahada öğrencilerle birlikte gezi, gözlem, inceleme ve yer yer de görüşmeler yapıldı. Bazı önemli noktalarda geziye katılan hocalar tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Söz konusu bu teknik gezi kapsamında Harran sit alanında Kümbet/Kubbe Evler, Harran Kale, Höyük, eski Harran Üniversitesi kalıntı alanı ve Hayati Harrani ziyaret edildi.
Harran'ın ardından Tektek Platosu'na geçildi. Platoda sırasıyla Bazda Mağaraları, Han El-Ba'rür Kervansarayı, Şuayip Şehri ve Soğmatar Antik Şehri gezildi. Bu gezi, bir anlamda, Kadim Yukarı Mezopotamya'da tarihin derinliklerine bir "Tarihi Coğrafya Gezi" niteliğinde oldu.
Gezinin sonucunda ileride öğrenci yetiştirme adayları için bazı hususlara dikkat çekmek ve yetkili kurum ve kuruluşlara duyurmak için değerlendirmelerde bulunuldu
Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümü yüksek lisans ve 3. Sınıf öğrencilerinden de yoğun ilgi ve katılım olduğu Doç. Dr. Veysi Günal ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akbıyık'ın organize ettiği geziye; Doç. Dr. Sait Şahinalp, Yrd. Doç. Dr. Serdar Aytaç, Yrd. Doç. Dr. Hurşit Yetmen, Arş. Gör. Mehmet Özcan katılarak katkı sundu.