İLKHA/ Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yapılan Uğurlu Sanayi Sitesi'nde yaşanan sorunları dile getiren Mimar Bahattin Çelik, sanayi sitesinin Şanlıurfa'nın ekonomisine kazandırılması gerektiğini belirtti.
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yapılan ancak yıllardır atıl durumda bırakılan Uğurlu Sanayi Sitesi'nde ulaşım ve içme suyu problemi nedeniyle adeta kaderine terk edilmiş durumda.
Sanayi sitesinde yaklaşık 300 işyerinin bulunduğunu belirten Çelik, sanayi sitesi yapımında milyonlarca TL'nin harcandığını fakat faaliyete geçmesi için gerekli çalışmaların yürütülmediğine dikkat çekti.
Elektrik, su ve alt yapısı dahil birçok yönden yapımı bitmiş olan ve kullanılmaya müsait olan sanayinin faaliyete geçirilmesini talep eden Çelik, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada söz konusu sanayi alanının ekonomiye kazandırılması gerektiğini kaydetti.


'Sanayi bölgesi adeta kaderine terk edilmiş'
Sanayi bölgesinin atıl bırakılması nedeniyle hiçbir dükkan sahibinin gelip yerleşemediğine vurgu yapan Çelik, 'Toplum tarafından bir sanayi alanımız olsun diye imar çalışması yapıldı. İmar çalışmasının ardından yatırımcılar buraya dükkan yapmaya başladı. Yaklaşık 300 dükkan yapıldı ama bölge adeta kaderine terk edilmiş durumda. Yaptığım incelemelerde internet altyapısından, elektrik altyapısına kadar bütün çalışmaları yapılmış, ancak yol çalışması yapılmadığı için bölge kaderine terk edilmiş durumda.' ifadelerine yer verildi.


'Sanayi alanının Şanlıurfa ekonomisine kazandırılması gerekiyor'
Sanayi alanının Şanlıurfa ekonomisine kazandırılması gerektiğini ifade eden Çelik, 'Şu anki mali durumda burayı yapmaya çalışırsak 200-300 milyon lira arası bir bütçe gidecektir. Böyle bir alanı kaderine terk etmememiz gerekiyor. Burası stratejik bir konuma sahiptir. 'Aşağı sanayi' dediğimiz bölgede çok ciddi sıkıntılar mevcuttur. Şehrin göbeğinde, şehrin siluetini bozuyor. Bununla beraber kokusundan, trafiğinden dolayı o bölge artık yaşanmaz hale gelmiş. Şu anda böyle müthiş bir alanımız var. Yatırımcılar buraya binaları yapmışlar, bütün altyapıyı hazırlamışlar. Büyükşehir'e yakışacak böyle bir tesisin Şanlıurfa ekonomisine kazandırılması gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

'Esnafın gelmesi için kötü görüntünün kalkması gerekir'
Sanayi alanının faaliyete geçmesini talep eden Çelik, '300 dükkanı bugün yaparsak çok büyük bedeller gidecek. Burada her şey hazırdır. Bu alanın ekonomiye katılması ile birlikte şehir merkezi rahat bir nefes alacaktır. Diğer esnafın da buraya gelmesi için bu kötü görüntünün kalkması gerekir. Yatırımcının buraya gelmesi için buranın popüler hale gelmesi gerekiyor.' dedi.

'Yöneticilerin görevlerini yerine getirmesi gerekiyor'
Açıklamasında Çelik, 'Yatırımcı buraya o kadar inanmış ki dükkanının içini tamamıyla düzeltmiş… fayansına, boyasına, camlarına kadar yapmış. Çünkü Şanlıurfa'daki yöneticiler buraya sanayi alanı yapılacağı sözünü vermiş ama buranın yolu, kaldırımı yapılmadığı için bundan pişman olup dükkanı bu halde bırakmış. Yatırımcıyı buraya çekmek için o ildeki yöneticilerin görevlerini yerine getirmesi gerekiyor, zaten görevlerini yerine getirmiş olsalardı burası bu halde olmazdı.'