AA - HaberMerkezi Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat Araştırma Vakfı, Şanlıurfa Kültür ve Turizmini Destekleme Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen festivalde, yöreye özgü 'semsek, ağzı açık, içli köfte, ciğer kebabı, çiğ köfte, borani ve baklava' gibi lezzetler sunuldu.


Başkentliler, yerel sanatçılarınca çekilen ve Göbeklitepe başta olmak üzere Şanlıurfa'nın tarihi ile kültürünü tanıtan fotoğraf sergisini gezdi. Yöresel sıra gecesi ekibi de festivalde çeşitli parçaları seslendirdi. Festivale katılanlar dağıtılan çiğ köftelerin tadına bakabilmek için kuyruk oluşturdu. Etkinlik kapsamında, geleneksel el sanatları ve hediyelik eşyalar da satışa sunuldu.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın tarihi, coğrafyası ve lezzetleriyle bir cazibe merkezi olduğuna işaret ederek, başkentlilerin Şanlıurfa'ya görmeseler bile festival aracılığıyla ili tanıma fırsatı bulabileceklerini söyledi.


İzmir ve İstanbul gibi illerde de benzer etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Beyazgül, 'Büyük organizasyon, 11 Nisan tarihinde Şanlıurfa'da olacak. Bugünden hazırlamaya başladığımız, Şanlıurfa'nın kurtuluşuyla birlikte yapılacak bir organizasyondur. Bu çok daha farklı olacak ama İzmir ve İstanbul gibi şehirlerimizde de bu organizasyonun benzerleri olacaktır.' diye konuştu.

Tarihi, Kültürel ve kendi has yapısı ile dünyanın en kadim kentlerinden biri olan Şanlıurfa'yı tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve paydaş kurumların iş birliği ile Ankara'da 'Şanlıurfa Kültür Turizm ve Lezzet' festivali düzenlendi. Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Beyazgül, 'Herkesi Şanlıurfa'yı görmeye davet ediyorum. Şanlıurfa anlatılmaz yaşanır' dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL 'HERKESİ ŞANLIURFA'YA DAVET EDİYORUZ'

Herkesi Şanlıurfa'yı görmeye davet eden Başkan Beyazgül, Şanlıurfa anlatılmaz yaşanır, Şanlıurfa'ya gelen misafirlerimize sorduğumuzda birkaç günlüğüne geldiklerini ama buradan hiç gitmek istemediklerini belirtiyorlar. Birçok tarihi şehrimiz kitaplara konu olmuştur ama Şanlıurfa, tarihi ve gizemini ile keşfedilmeyi bekliyor. Şanlıurfa; Kültür, Peygamberler, sevgi, lezzet ve tarihin sıfır noktası olan bir şehirdir. Herkesi Şanlıurfa'yı görmeye davet ediyorum, Şanlıurfa'da hayran kalacaklarını ümit ediyorum Şanlıurfa bir açık hava müzesidir adeta. Şanlıurfa'yı kazdığımız zaman altından tarih fışkırıyor, dünyanın en önemli mozaikleri de Şanlıurfa'da bulunmakta bu güzel organizasyonda emeği olan herkesi tebrik ediyorum' diye konuştu.


Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, milletvekilleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı etkinlik, 3 Kasım'da sona erecek.