İshak POLAT / Şehir içersinde yardıma muhtaç insanlara gıda ve ihtiyaç malzemesi dağıtımlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi bunun yanı sıra kentte zor şartlarda yaşama tutunmaya çalışan Suriyeli sığınmacılara da yardım dağıtımlarına devam ediyor. En son olarak Kobani'de çatışmaların başladığı ilk günden itibaren Kobanili Kürtlere su, gıda yardımı ulaştıran ve bu hizmetine devam eden Büyükşehir Belediyesi Suruç'ta tamiratını yapıp hizmete aldığı hamamda iki araçla Kobanili Kürtlere taşımalı hizmet veriyor. Suruç'a sığınan sığınmacılara ilk günden itibaren çorba ve yemek hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi Aligör'de kurduğu mutfak ile günde 11.000 Kobanili sığınmacıya 5 ayrı noktada sıcak çorba ikram ediyor.
Bunun yanı sıra daha önceden şehir merkezinde 7 ayrı çorba evinde 8.000 kişiye sıcak çorba dağıtımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde de 2 ayrı noktada kuracağı çorba çeşmesi ile ihtiyaç sahiplerine ve vatandaşlara çorba ikramında bulunacak.
Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Sosyal Yardım Şube Müdürü Murat Müjdeci yaptığı açıklamada;" Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, Başkanımız Celalettin Güvenç'in himayesi ve direktifleri doğrultusunda ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanımız Ekrem Ayaz'ın gözetiminde vatandaşlarımıza ve Suriyeli sığınmacılara yardım etmenin gayretindeyiz. Yardım faaliyetlerini Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız gibi dönem dönem STK'larla da işbirliği ile beraber yapıyoruz. Bundan sonra da ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.