Haber Merkezi / Sosyal Belediyecilik hizmetleri kapsamında kültürel ve sanatsal hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi, yeni sezonla birlikte ilk olarak Şair Nabi Kültür ve Konferans Salonunda ilk olarak 'Canlanan Masallar' adlı oyunuyla minik seyircilerin beğenisine sunuldu.
Uzman Pedegog'lar gözetiminde çocuklar için geliştirilen oyunda çocuklar gönüllerince eğlenerek sanatsal ve kültürel gelişimlerini zevkli bir şekilde tiyatro eşliğinde alma imkanı buldular.
Masal kahramanlarının başından geçen olayları mizahsal yönde anlatan oyunlara yoğun ilgi gösteren çocuklar ve velileri, hem eğlenip hem de sanatsal yönden güzel zaman geçirdiler.
Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi tarafından gerçekleştirilen oyunların çocuklar için hem zihinsel hem de sanatsal yönden olumlu bulan Handan Toprak isminde bir vatandaş, "Çocuklarımın sanatsal gelişimi için buradayım, onların hem ruhsal hem de fiziksel gelişimi için tiyatronun çok büyük bir önemi var. Bizde çocuklarımızı geleceğe taşımak için buradayız. Çocuklarım oldukça eğlendiler. Bu tür etkinliklerin çoğaltılmasını bekliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin bu tür çalışmaları desteklemesi çok güzel" dedi.
Öte yandan akşam saatlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi'nin'de katıldığı yetişkinler için sahnelenen '9 Canlı' oyunu vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Şair Nabi Kültür ve Konferans Salonunu dolduran yüzlerce tiyatro sever 2015- 2016 tiyatro gösteriminin ilk oyununda 9 Canlı oyununu büyük bir keyifle izlediği görüldü.