İLKHA/ Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Hürriyet Mahallesi'nde biriken ve göleti andıran kirli su birikintisi halk sağlığını tehdit ediyor. Mahallede kokudan geçilemediğini, çocuklarının hastalandığını ve yetkililere başvurmalarına rağmen sorunlarına çözüm bulunamadığını belirten mahalle sakinleri yaşanan duruma tepki gösteriyor.
Hürriyet Mahallesi'nin Yakaboz Caddesi 303'üncü sokağında biriken kirli sudan en çok mahalle çocukları etkileniyor.
Söz konusu durumdan dolayı çocuğunun kanser hastalığına yakalandığını dile getiren mahalle sakinlerinden Recep Yıldız, 'Evim, bu göletin bitişiğindedir. Bu kirli sudan dolayı benim oğlum kanser hastalığına yakalandı. Benim komşum da aynı hastalığa yakalanmış durumda. Bu sıkıntıyı 3-4 yıldır çekiyoruz. 3 gün önce bizim 2 yaşındaki bir çocuğumuz bu suyun içine düştü. Komşumuz görmemiş olsaydı boğulacaktı. Mahallelinin birçoğu çöplerini buraya döküyorlar. Evimizi satışa koymuşuz ama bu kirli sudan dolayı kimse almıyor. Eğer satabilirsem bir dahi burada kalmam. Hangi yetkiliye gitmişsek de bize bir çare bulmamışlar. Mahalleliler olarak yetkililerin bu sıkıntıya bir çare bulmalarını istiyoruz. Bu suyun kokusundan dolayı evimize gelmek istemiyoruz. Benim oğlum kanser hastası olduğu için kendi evine gelemiyor. Kardeşimin evinde kalmak zorunda kalıyor.' dedi.
Bu sıkıntın yıllardan beri olduğunu belirten Mahalle Muhtar Adayı Necmi Açmak, 'Bu sıkıntımız yıllardan beridir var. Birçok kurum ve yetkililere başvurmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Yetkililerden ricamız; bu soruna bir çözüm bulmalarıdır. Buradan günde binlerce öğrencimiz geçiyor. 3-4 öğretmen de bununla ilgili bize şikayette bulundular. Ben muhtar adayı olarak bunu gündeme getirmiyorum, bir vatandaş olarak gündeme getiriyorum. Hürriyet Mahallesi, 10 bin seçmeni olan bir mahalle ve bu mahallede 20 bin insanımız oturuyor. Mahalle olarak sıkıntılarımız ve sorunlarımız var ve hiçbir yetkili gelip bizim sıkıntımıza derman bulmuyor. Bakın, bunun gibi birçok sıkıntımız var. Yetkililerin gelip mahallemizin sıkıntılarına çare bulmalarını istiyoruz. Bunu sadece bu seçim ayağıyla değil, her gün gelip çare bulmalarını istiyoruz. Mahallenin ayrı bir sıkıntısı ise elektrik sorunu… İki aydır mahallede bir sorun var ve o sıkıntı giderilmiyor.' ifadelerini kullandı.
Bu suyun büyük bir sorun olduğunu söyleyen Celal Alas ise 'Bu büyük bir sorun. Belediye ve ŞUSKİ'nin bu soruna bir el atması lazım. Burada çocuklarımız oynuyor ve öğrencilerimiz buradan geçiyor. Bu su boğulma tehlikesi oluşturuyor. Geçen kendim, elimle bu pis suyun içinden 2 yaşındaki çocuğu çıkardım. Yağmurdan dolayı bugün koku yok ama hava güneşli olunca buradan kokudan geçemiyorsun. Hastalık oluşturan bir sudur.' şeklinde konuştu.