Şeyhmus AYDOĞDU / Kent merkezinin eğitimde geri kalmasının tek nedenin konut sıkıntısı olduğunu belirten Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin," Zorunlu hizmetten dolayı kentimizi tercih eden eğitimciler görev süresi dolar dolmaz ya memleketlerine ya da başka illere kaçıyor. Bunun nedeni ise kentimizde yaşanılan konut sıkıntısı. Oda olarak gereken mercilerle görüşüyoruz. Bu sıkıntının biran önce çözülmesi gerekir. Bu sıkıntının çözülmesi için Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile görüştük. Başkan bey de bu konuda kent merkezinde gereken yerleri imara açacağını söyledi. Çalışmalarımız arasında yer alan başka bir projemiz ise sanayi alanına yakın yerde konut inşa edeceğiz. Sanayi de çalışan vatandaşlarımız işlerine daha rahat gidip gelsinler diye. Bu kentin yükselmeye ihtiyacı var. Kimsenin bunu engellemeye hakkı yok" dedi.
Ertekin, organize sanayine bölgesine talep oldukça fazla. Talebin kesilmeden devam etmesini diliyoruz. 2.organize dolmak üzere inşallah 3.organizeyi açma çalışmalarına başladık. Kentin geleceği parlak yeter ki biz çalışkan olalım. Gelen yatırımcılara yardımcı olup iyi davranalım. Her yatırımcının bir altın olduğunu söyledi.
Urfa da sanayi kültürünün olmadığını söyleyen Ertekin, teşvik kapsamında organize sanayi bölgesinde yer alan firmalar 3 yıl içerisinde üretimine başlama zorunluluğu var. Eğer başlayamazlarsa onları kapı dışına koyan maddemiz var. O yüzden yatırımcıların işyerlerini geciktiremeyeceklerini belirtti.
Ertekin, firma yetkilileri kent merkezinde çalışacak insan bulamazsa dışarıdan getirebilir. Amacımız Şanlıurfa'da yaşanılan işsizlik sorununu bitirmek. Vatandaşlar İç Anadolu ve Karadenize mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya gidiyor. Biz de istemiyoruz insanlarımız oralara çalışmaya gitsinler. İş olanaklarımız belli, o yüzden bizde daha çok fabrika kurup işsizliğin önüne geçmek istediklerini ifade etti.
2004 yılında Şanlıurfa'da 190 fabrikanın olduğunu belirten Ertekin, " Şuan itibarı ile bu sayı 340 fabrikaya ulaştı. Gaye ve amacımız bu sayıyı daha da yükselmek. Biz sadece Antep ile yarışmıyoruz. Türkiye'de sanayisi gelişmiş olan tüm iller yarışıyoruz. Ne kadar çok rekabet edersek o kadar çok işçi çalıştırırız" şeklinde konuştu.