AA / Canlı hayvan pazarı ve kahvehanelere giden İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, hem broşür dağıttı, hem de bilgiler verdi.
İlçe Emniyet Müdür Vekili İbrahim Arpacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nı "fırsat" bilen şahısların piyasaya bol miktarda sahte para sürmeye çalıştıkları bilgisini aldıklarını söyledi. Bu kişilerin sahte paraları çeşitli yollarla ellerinden çıkarmaya çalıştığını belirten Arpacı, "Bayram öncesi hayvan pazarlarında toplu ödemeler yapılıyor. Yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biri, toplu ödemeler sırasında destelerin arasına konulan sahte paralar" dedi.
Alışverişlerde şüpheli durumlarla karşılaşan vatandaşların 155 Polis ve 156 Jandarma İmdat hatlarını aramalarını isteyen Arpacı, yapılacak ihbarların aranan bir kişi veya suç şebekelerinin ortaya çıkmasına yardımcı olabileceğini vurguladı.
Arpacı, vatandaşların sahte para konusundaki duyarlılığının daha sonra yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçeceğini söyledi.
Hayvan pazarı esnafı Adem Bayraktar da polis ekiplerine teşekkür ederek, "Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarında toplu satışlarda yüklü miktarda para alışverişi oluyor. Polislerden sahte parayla ilgili önemli bilgiler aldık" dedi.