İLKHA/ Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu tarafından her hafta Filistinli Müslümanlara destek amacıyla düzenlenen basın açıklamaları bu hafta da devam etti.
Balıklıgöl Dergah Camisi'nde bu hafta 92'ncisi düzenlenen basın açıklamasını Platform Sözcüsü Hatun Mengi okudu.
Kudüs'e ve intifadaya selam göndererek açıklamaya başlayan Mengi, 'Bugün 92'ncisini düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa'dan Kudüs'e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.' denildi.
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM 74'üncü Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamaya değinen Mengi, 'Kudüs Anneleri Platformu olarak geçtiğimiz hafta içinde Birleşmiş Milletler 74'üncü Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu dünya devletleri başkanlarına ders niteliğinde olan konuşmayı buradan bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu vesileyle yapılan konuşmanın karşılık bulmasını ve gerekli adımların atılmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyoruz. Yaptığı konuşmayla kısmen duygularımıza tercüman olan, içimizden geçenleri zalimlerin yüzüne haykırarak aktaran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürü borç biliyoruz, Rabbimiz ecirlerini misliyle yoluna çıkarsın, ayağını davasında sabit eylesin diyerek dua ile anıyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kudüs Anneleri Platformu olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını takdirle karşıladıklarını belirten Mengi, 'Buradan bir şeyi hatırlatmak istiyoruz, işgalci siyonist israil ve iş birlikçileri laftan, sözden anlamaz ve onlardan medet beklemenin de bir yerde manası yoktur. Müslüman ülke yöneticileri olarak, Filistin için kurulmuş olan İslam İşbirliği Teşkilatı altında birleşmeli ve gerekli adımları atmaya başlamalıyız, başlatılmalıdır. Dün itibariyle 79'uncu Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz.' ifadeleri kullanıldı.
Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3'üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3'üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz. Siyonist israile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyoruz.' diye konuştu.
Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi.