Haber Merkezi / Saadet Partisi (SP) Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Aslan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü seçimi bürosunda kadınlar birlikte kutladı. Seçim bürosuna gelen Karaköprülü kadınlarla yakından ilgilenen Aslan, kendilerine karanfil hediye ederek onların kadınlar günü kutladı. Kadınlara iki önemli müjde veren Aslan, Kadınların varlığının Urfa'da daha çok hissedileceğini söyledi.
Karaköprü'de seçim yarışını açık ara önde götürdüklerini söyleyen Essum Aslan, 'Karaköprü'de 10 puan farkla öndeyiz. Ben inanıyorum ki Karaköprü'de sandıkları patlatacağız. Kadınlar el ele verdi mi hiç kimse kadınlarla mücadele edemez. Ben buna inanıyorum. Hepiniz fark ediyorsunuzdur; bir kadın hareketi başladı. Bu da biz inşallah 31 Mart gecesi bir bayram yaşatacaktır. Gönlümüzde geçen bizim gibi hayırlı olacak gibi görünüyor.' dedi.
Kadınların toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu belirten Aslan, 'Sizler benim için çok önemlisiniz çünkü kadının halinden kadın anlar. İçinizden geçen hislerinizi, acılarınızı, kederlerinizi, mutluluklarınızı sizinle beraber hissedebiliyorum. Çünkü ben de anneyim, ablayım evladım. Ben de sizler gibi kadınım. Ben inanıyorum ki ileride kadınlar varlıklarını Urfa'da çok daha rahat gösterecekler.' diye konuştu.
Kadınlara yönelik bir müjde daha açıklayan Aslan, 'Çok ciddi iki fonun temsilcileriyle bir araya geldim. Kadınlara ve bağımlı çocuklara yönelik iki tane proje yapacağız. Özellikle kadınların Urfa'ya dair ürettiği ürünleri bu projeler ile 26 ülkeye satabileceğiz. Bir çok kadınımıza evde ve dışarıda iş imkanı sağlayarak hem aile bütçesine katkı sağlamak hem de kendi öz becerisini ortaya koyması için çok güzel bir proje yapacağız. İki ay içerisinde projeye başlıyoruz.' şeklinde konuştu.