Haber Merkezi / Düzenlenen panelde panelistler ilçenin tarihi, coğrafi ve geçmişi ve önemli şahsiyetleri ile ilgili bilgi verdi.
İlçenin Ayvanat mahallesinde bulunan kültür merkezinde düzenlenen panele Harran Üniversitesinden Doç. Dr. Sedat Benek, öğretim görevlisi Hüseyin Demirbağ, Artuklu Üniversitesi Ahmet Kırkan, Dr. Öğretim üyesi Ekrem Akman, Dicle Üniversitesi Dr. Öğretim üyesi Fatih Yılmaz katıldı konuşmacı olarak katıldı.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı panelde konuşan Belediye Başkanı Resul Yılmaz ' Siverek tarihi, sosyal yapısı, gelenek ve görenekleri ile kadim bir şehirdir, bu şehirde geçmişte çeşitli inançlara sahip insanların sorunsuz bir arada yaşadılar bir şehirdir, bu şehir bağrında uluslararası üne sahip, yazarlar, çizerleri, sanatçı, bilim insanı çıkarmış bir şehirdir. Biz istiyoruz ki bu şehir ekonomisi, kültürü, festivalleri, doğal güzellikleri ile dünya ve ülke gündemine gelsin. Bu yıl Takoran kültür ve doğa festivalini başlattık, umarım bundan sonra devam eder, ben katılım ve desteklerinden dolayı birbirinden değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum' dedi.