Seyfullah Polat

Eğitimci- Yazar, Kent Konseyi eski Başkanı Erkan Sözen ve Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Eğitim Şube Müdürü Ömer Aslan gazetemizi ziyaret ederek vatandaşları kitap okumaya ve kütüphanelere davet ettiler.

Eğitimci- Yazar, Kent Konseyi eski Başkanı Erkan Sözen ve Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Eğitim Şube Müdürü Ömer Aslan gazetemizi ziyaret ederek Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ile bir araya geldi.

Ziyaret toplantısında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve eğitim Şubesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Şube Müdürü Ömer Aslan, çalışmaları hakkında bilgi vererek; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle gençlerimizin eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz ve bu konuda azami katkı sunmaya gayret ediyoruz. Bunun yanı sıra nüfusunun önemli kısmı gençlerden oluşan Şanlıurfalı vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, bu alışkanlığı daha da geniş kitlelere yaymak için tüm Şanlıurfa genelinde büyük bir çaba sarf ediyoruz ve özellikle gençlerimiz başta olmak üzere tüm Şanlıurfalıları kütüphanelerimize bekliyoruz' diyerek tüm gençleri kitap okumak ve ders çalışmak için kütüphanelere davet etti.

Eğitimci- Yazar ve Kent Konseyi eski Başkanı Erkan Sözen ise eğitimin önemine vurgu yaparak ; Eğitimin temeli okumaktan başlar. Dolayısı ile başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımız kitap okumalıdır. Bu anlamda kütüphanelerimiz bu alışkanlık için en doğru adrestir' diyerek Ömer Aslan'ın davetine katıldığını ve gençleri bu yönde teşvik etmeninin öneminin altını çizdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ise bir toplumun eğitim seviyesinin okumaktan geçtiğini belirterek; Maalesef gelişen teknoloji ile birlikte gençlerimiz ve vatandaşlarımız okuma alışkanlığını giderek terk etmektedir. Gittikçe tirajları düşen kitap, dergi, gazete sayıları bu durumu teyit etmektedir. Halbuki ülkemizin geleceği olan gençlerimiz kendilerini ve ülkemizi ileriye taşıyacak olan bilgi ve donanıma ancak okuyarak erişebilir' diyerek Gapgündemi Gazetesi olarak gençlerin kitap okuması yönünde verilecek her türlü çabayı desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Yaklaşık bir saat kadar süren ziyaret toplantısı çeşitli konularda yapılan istişarenin ardından sona erdi.