Tuğba POLAT / Projeye destek vermek ve farkındalık düzeyini artırmak için Zübeyde Hanım Anaokulu'nda okuyan torunları Roza ve Renas'ı ziyaret eden Yazarımız Misbah Hicri, Öğretmen Gözde Algın'ın gözetiminde çocuklara masal anlattı. Seçmiş olduğu masalları miniklerle paylaşan ve aynı zamanda Emekli bir Öğretmen olan Hicri, programın sonunda çocuklara hediye verdi.
Masalların, efsane ve hikayelerin; kültür-sanat-medeniyet üçlüsünü yaşatan, nesilden nesle aktarılmasını sağlayan önemli bir hazine olduğunu vurgulayan Yazar Misbah Hicri, toplumun gelişmesinde yapı taşı olan aile büyüklerinin, bu tür kültürel etkinlikleri desteklemesi ve sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

DEDELER TORUNLARINA 10 DAKİKA AYIRIP BİR MASAL ANLATMALI
Teknolojik kitle iletişim araçlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkisine değinen Hicri, 'Televizyonun her eve girmesi, internetin yaygınlaşması ve akıllı telefonların ucu açık kullanımına dikkat çekmek gerekiyor. Çocuklar bu teknolojinin maalesef tesiri altında ve bir nevi esiri olmuş durumdalar. Ailelerin bu konuda büyük bir hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Dedeler torunlarını sevdiklerini ve değer verdiklerini ifade etmek babında 10 dakikalarını onlara ayırıp bir masal anlatabilirler. Biz uzun kış gecelerinde ninelerimizin anlattığı masallarla büyüdük. Sözlü geleneğin yaşatılması çocukların konuşmasında etkili olduğu kadar dinlemeyi öğrenmeleri bakımından da önemli bir araçtır. O ibretlik olayların yaşatılması ve toplumla paylaşılması gerekiyor. Çocukların yanında her şeyi konuşan büyükler maalesef bir hikaye anlatmayı beceremiyorlar' diyerek düşüncelerini paylaştı.