Haber Merkezi / (TYB) Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi'nin 28 Aralık 2018 Cuma akşamı 'Cuma Sohbetleri' programı 20.00'da başladı. Program 'Şiir Meclisi' şeklinde düzenlendi. Aralık Cuma akşamki şiir meclisi programı da yine dopdolu geçti. 2018 yılının son 'Şiir Meclisi' programını Şube Başkanı Mehmet Sarmış yönetti. TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sarmış, öncelikle ülkemizde ve dünyada Aralık ayında vefat eden ünlü şair ve yazarların adlarını okuyarak bunlardan üçü üzerinde daha geniş olarak durulacağını söyledi.
2018 yılının son 'Cuma Sohbeti' olan programda Aralık ayında vefat eden mütefekkir Mevlana Celaleddin Rumi, İstiklal Marşımızın şairi ve milli şairimiz Muhammed Akif Ersoy ve yine 13 Aralıkta vefat eden usta şair Behçet Necatigil anıldı.
TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sarmış ilk olarak 13 Aralık 1979 tarihinde vefat eden Behçet Necatigil'in hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra Behçet Necatigil'e ait olan 'Abdal' şiirini Deniz Tavus seslendirdi. Başkan Mehmet Sarmış, daha sonra büyük mütefekkir Mevlana Celaleddin Rumi'nin hayatı ve eserleri hakkında bilgiler paylaşarak Mevlana'nın 'Etme' şiirini seslendirdi. TYB Şanlıurfa Şubesi Onursal başkanı Cuma Ağaç ise Mevlana'nın Konya ve Türkiye için öneminden bahsetti. Bu arada programa katılan şairler Mustafa Böke'nin uduyla yaptığı fon eşliğinde kendi şiirlerini okudular. Başkan Mehmet Sarmış son olarak Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, eserleri ve düşünceleriyle ilgili bilgiler paylaştı. Programa katılan yazarlardan Eyüp Azlal da Mehmet Akif'in hayatı ve vefatı ile ilgili bilgiler paylaşarak şairin 'Bülbül' adlı şiirini seslendirdi.
Gazel sanatçısı Musa Kaldı da, Mehmet Akif Ersoy'un bestelenmiş şiirlerinden birini seslendirerek katılımcıları adeta mest etti. Anma programı vesilesiyle Aralık ayında vefat eden tüm şair ve yazarların ruhlarına Fatiha-i Şerif okundu. Gecede Urfalı Yazar Misbah Hicri farklı sorularıyla geceyi renklendirdi. Urfalı Yazarlardan ve Şanlıurfa TYB Şanlıurfa Onursal Başkanı Cuma Ağaç, Kemaleddin Uğuz, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Aslan, Mehmet Böke, Eyyup Azlal, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Kaya, Abdülkadir Karacabey, Nejat Karagöz, A.Rahman Kırıkçı, Yunus Emre Gayberi ve Ali Tutluoğlu'da hazır bulundular.
Gazel sanatçısı Musa Kaldı'nın okuduğu gazel ile 2018 yılının son 'Cuma Sohbetleri' programına renk kattı ve dinleyicileri mest etti.
Şanlıurfa Musiki ve Bestekarlar Derneği Başkanı ve Gazelhan Musa Kaldı'nın Divan Şairi Fehmi'den okuduğu gazelin açıklamasını yapmasının ardından hatıra fotoğrafı çekerek program sona erdi.