İshak Polat

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık gazeteciler ile bir araya gelerek Şanlıurfa İl Müftülüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa'da 5. Görev yılını dolduran Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa'da görev yapan gazeteciler ile bir araya gelerek Şanlıurfa İl Müftülüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Müftü İhsan Açık, Diyanet İşleri Başkanlığının ve İl Müftülüğünün çalışmalarını halka aktardıklarından gazetecilere teşekkür ederek başladığı açıklamalarında Şanlıurfa'da 2 Bin civarında personel ile vatandaşlara dini konularda hizmet verdiklerini belirterek ; FETÖ Terör Örgütü ile mücadele dolayısı ile iki yıldır hizmetlerde biraz yavaşlamasına rağmen imam, vaiz, müezzin gibi personelimizin yanı sıra diğer personellerimiz ile birlikte halkımıza dini hizmetler vermek adına büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bunun yanı sıra paneller, konferanslar, özel günlerde programlar her cinsiyet ve her yaştan vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar ile köylerimiz de dahil ulaşılmayacak yer kalmayacak, hedefimiz budur. Ahirette ' kimse ben dini hizmet almadım' diyerek hesap sormasın diye tüm personelimiz ile bu hizmeti vermeye gayret ediyoruz' dedi

Kur'an-ı Kerim ziyafetleri başlayacak, her ay konferanslar düzenlenecek

Müftü İhsan Açık çalışmaları kapsamında her hafta çeşitli camilerde Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunacaklarını belirterek ; bu ziyafetleri haftalık olarak düzenli bir şekilde gerçekleştireceğiz. Ayrıca her ay bir konferans düzenleyeceğiz ve dışarıdan önemli misafirlerimizi ağırlayarak vatandaşlarımız ile buluşturacağız. Bunu yanı sıra Sünnet, Hadis gibi konularda vatandaşlarımızı aydınlatıcı çalışmalarda bulunacağız' diyerek bu yıl 29-30 Kasım gecesi Mevlit Kutlamalarında bulunacaklarını belirtti.

4-6 yaş grubu çocuklara Kur'an-ı Kerim eğitimine ağırlık vereceğiz.

Dini eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan ortaklaşa çalışmalar kapsamında haftada birkaç okulun ziyaret edildiğini belirten Müftü İhsan Açık ; bu çalışmalar ile din hizmetlerini bizzat vatandaşlarımızın,, gençlerimizin olduğu yerde, mekanlarda veriyoruz. Bunun yanı sıra çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim eğitimi verilmesi konusunda ortak çalışmalarımız olacak ve buna ağırlık vereceğiz' diyerek dini hizmetler konusunda STK'lar ile önemli işbirliği içerisinde olduklarını dile getirdi.

Müftülerin nikah kıyması

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Müftü İhsan Açık Şanlıurfa'da 2.000 civarında camii bulunduğunu belirterek bunların temizlik hizmetlerinin Belediyeler ve cemaat tarafından gerçekleştirildiğini belirterek Şanlıurfa İl Müftülüğünün yaklaşık 350 personel açığı bulunduğunu ve yapılacak atamalar ile bu açığın hızla kapatılmasını beklediklerini belirterek; Vatandaşlarımız artık her alanda din hizmeti bekliyor. İnşallah bizde bütün gayretimiz ile bu taleplere karşılık vereceğiz' dedi. Bir soru üzerine Müftülerin nikah kıyması ile ilgili düzenlemeye de değinen İhsan Açık ; Bu konuda henüz bir yönetmelik gelmedi. Kıyılan nikahlar ile kayıt, defter gibi prosedürlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Diyerek vatandaşlardan yoğun istek geldiğini ve prosedürler tamamlandığında bu taleplere de cevap vereceklerini dile getirdi.

Yaklaşık bir saat süren toplantı çeşitli konularda sorulan soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.