İLKHA/ Hava sıcaklıklarının yüksek olduğu illerden olan Şanlıurfa'da ramazan ayı bu yıl, önceki ramazanlara nazaran daha serin geçiyor.
Vatandaşlar aşırı sıcakların olmamasından memnunken, bu durum en çok da çocukları sevindirdi.
Ramazanla oluşan manevi iklimin getirdiği heyecana ortak olmak isteyen çocuklar, aileleriyle beraber sahura kalkıyor ve iftarı iple çekiyor. Yaşı daha küçük olan kimi çocuklar ise öğlen vaktine kadar bir şey yememek suretiyle 'tekne orucu' diye tabir edilen orucu tutarak bu heyecandan kendisine bir pay almak istiyor.
Oruç tutmanın çok güzel olduğunu belirten çocuklar, oruç tutmayan çocuklara tavsiyede bulunarak, oruç tuttukları vakit bunun ne kadar güzel ve eğlenceli olduğunu anlayacaklarını ifade ettiler.
Orucun çok güzel geçtiğini dile getiren çocuklardan Mehmet Hanifi Demir, 'Çocukların oruç tutmalarını tavsiye ederim. Oruç ile nefsimizi terbiye ediyoruz. Kötü sözlerden kendimizi alıkoyarak daha çok Allah'a yaklaşıyoruz. Bu şekilde orucumuz çok güzel gidiyor.' dedi.
Oruç sayesinde daha sabırlı olmayı öğrendiklerini söyleyen Ahmet Yasin Polat, 'Ortaokul öğrencisiyim, oruç tutarak sabırlı olmayı ve nefsimize hakim olmayı öğreniyoruz. Sahura beni annem ya da babam kaldırıyor. Sahura kalktığım zaman çok uykulu oluyorum. Daha sonra yüzümü yıkadıktan sonra yemeğe başladığım zaman uykum kaçıyor. Bütün herkese oruç tutmalarını tavsiye ederim. Çünkü oruç tutmak çok güzel bir şey.' ifadelerini kullandı.
Oruç tutamayan çocuklara tavsiyede bulunan Habil Tekbalık, 'Oruç, ailemizle birlikte olmamızı sağlıyor. Oruç tuttuğumuz zaman yaşadığımız zorluklar bizi heyecanlandırıyor. Oruç tutmak çok güzeldir. Oruç tutamayan çocuklar, saat 12.00'ye kadar ya da tutabildikleri kadar oruç tutsunlar. Oruç tuttukları zaman ne kadar güzel ve eğlenceli olduğunu anlayacaklar. Ramazan ayında namaz kılıyorum, okulda cüz okuyoruz, o şekilde etkinlik yapıyoruz.' diye konuştu.
Ramazan ayının ilk gününden beri oruç tuttuğunu ifade eden Salih Karakuşlu, 'Oruç tutarken hiç zorlanmıyorum, oruca alışmışım. Oruç sayesinde sabırlı olmayı öğreniyorum. Oruç çok güzel bir şey. Herkese oruç tutmayı tavsiye ediyorum.' şeklinde konuştu.
Suriye'nin Kobani kentinden ailesi ile birlikte Şanlıurfa'ya gelen Mahir İbrahim ise şunları söyledi: 'Bir haftadır oruç tutuyorum. Oruç tutarken hiç zorlanmıyorum. Allah'a şükür oruç iyi gidiyor. Oruçlu olduğum zaman acıkıyorum ama fazla değil.'
Orucun çok güzel geçtiğini vurgulayan Mehmet Sinan Küçükbayrak, 'Allah'a şükür oruçluyum. Oruç tuttuğumuz zaman oruç, bizleri kötü söz ve davranışlardan alıkoyuyor.' dedi.
Hıdır Babacan ise oruç tutmanın çok iyi bir şey olduğunu anlatarak, '8 gündür oruç tutuyorum. Oruç tutarken bazen zorlanıyorum. Oruç tutmak çok iyi bir şeydir.' şeklinde konuştu.