Hacer AŞİT / Son zamanlarda gittikçe artan kadın cinayetleri ve kadına şiddet özellikle kadın siyasetçileri de harekete geçirdi. KADEM İl Temsilciliği ve TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığında bulunan AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin sebepleri ve çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulunmak üzere 'Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma' Programı düzenleyerek , Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Kadın STK temsilcileri ve ilgili kurum temsilcileri bir araya geldi.
Vildan Polat'ın daveti ile Büyükşehir Belediyesi Sakıbın Köşkü Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Barosu gibi kurumların Kadın Hakları Komisyon üyeleri ve Kadınlara yönelik faaliyetlerde bulunan STK temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür ederek; Toplumun temel taşı olan hele hele bizim dinimizde ve kültürümüzde en büyük değerlerimizden birisi olan kadına karşı cinayetler ve şiddet her geçen gün artmaktadır. Bu şiddete dur demek, kadına yönelik şiddetin arkasındaki sebepleri bulmak ve çözüm üretmek için bir araya geldik. Kadına karşı şiddetle mücadele, toplumsal düzeyde ortak ve kararlı bir şekilde yürütülmeli, kadına karşı şiddeti doğuran ve devamlı hale getiren olumsuz tutum ve davranışları ortadan kaldırmak için sosyal farkındalık oluşturularak, toplumdaki bireylerin kadına karşı bakış açısı düzeltilmelidir. Bu mücadelede, kadına karşı şiddet eylemlerinin önüne geçebilmek için toplumsal düzeyde hareket edilmesi gerekmektedir.' Diyerek tüm kadınların ve vatandaşların bu duruma karşı mücadele etmesini istedi.
Toplantıya katılan STK temsilcileri de programdan ve hassasiyetinden dolayı AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat'a teşekkür ederek sorunun Hükümet ve T.B.M.M nezdinde dile getirilmesinde Vildan Polat gibi kadın siyasetçilere önemli görev düştüğünü belirtip; İnşallah Vildan Polat gibi bu sorunun bilincinde olup, sorunu yüksek sesle dile getiren kadın siyasetçilerimizin sayısı artar. Bu konuda tüm kadın siyasetçilerimizi aynı duyarlılığa ve çalışmaya davet ediyoruz' dediler.