Mehmet Talat AKAY/ Kızılay'ın çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan Başkan Elçi" Emniyet teşkilatımızla gurur duyuyor, Sayın Müdürümüz Pınarbaşı ve ekibinin başta terör ve madde bağımlıları olmak üzere tüm çalışmalarını takdirle izliyoruz" dedi.
Türk Kızılayı olarak Şanlıurfa Şubesinin ihtiyaç sahiplerine elinden geldiğince hizmet götürdüklerini anlatan Başkan Elçi, öğrenci bursları, ayni ve nakdi yardımları, çadır kentlerde barınanlara yapılan destekleri aktardı. Emniyet teşkilatımıza bu güne kadar kan bağışı kampanyalarına verdiği katkılar dolayı da teşekkür etti.
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirirken, bütün teşkilatı ve birimlerinin çalışmalarını Kızılay heyeti ile paylaştı. Özellikle terörle mücadele öncelikli olmak üzere asayiş ve uyuşturucu ile mücadele eden ekiplerini sıkı denetlediklerini dile getiren Pınarbaşı, "Şanlıurfa ilimiz bölgenin en güvenli şehirleri arasında yer alıyor" dedi.
Vatandaşların şehir efsanelerine itibar etmemelerini söyleyen Eyüp Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Suriye'den çok göç almış olmasına rağmen güvenlik ve asayiş sorunlarını minimum düzeye indirdiklerini söyledi.
Yönetim kuruluna, Kızılay Şanlıurfa şubesinin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve özellikle kan bağışı kampanyalarını çoğaltmak gerektiğinin şart olduğunu anlattı. Pınarbaşı, "Emniyet teşkilatı olarak Türk Kızılayı'na her zaman için yaptıkları çalışmaları için desteklerinin devam edeceğini ve ellerinden geldiği kadar Kızılay'a katkı sunacaklarını, bunun kutsal bir vazife olduğunu, bu bilinçteki yaptığınız uğraşılara her zaman desteklerimiz devam edecek" dedi.