Artan rahatsızlıkları nedeniyle Şanlıurfa'da ameliyat geçiren şair-yazar Seyyid Ahmet Kaya, ikinci bir operasyon için Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edilmişti. Sevk edildiği Ankara'da Pazartesi günü 2 kez beyin ameliyatına alınan 53 yaşındaki Kaya, operasyon sonrası tutulduğu yoğun bakım servisinde bugün Rahmet-i Rahman'a kavuştu.

GAPGündemi ailesi olarak ailemizin kıymetli fertlerinden, yazarımız, kardeşimiz, yol arkadaşımız Seyyid Ahmet Kaya'ya Allah'tan Rahmet diler; başta kıymetli eşi Adile bacımız ve 4 evladı olmak üzere tüm dost ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederiz.

SEYYİD AHMET KAYA

Şanlıurfa'nın yetiştirdiği önemli değerlerden Seyyid Ahmet Kaya, 1967 yılında Bozova ilçesine bağlı Zivanlı köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa'da tamamladı. 1986 yılında giriş yaptığı Şanlıurfa Belediyesi'nde çeşitli birimlerde görev aldı. Harran Dergisi ve Yazgı Dergisi'nin editörlüğünü yürüttü. Şiir ve yazıları Anzılha, Ay Vakti, Düş Çınarı, Nubihar, Seyir, Yazgı ve Yedi İklim gibi dergilerde yer aldı.

'Ölümü Seven İbrahim Bey' ilk Şiir Kitabı olarak 1991 yılında okurlarıyla buluştu. 1998 yılında 'Cumhuriyet Dönemi Urfa Şairleri' antolojisini çıkardı. 'Bir Dosta Mektup' isimli Şiir Kitabını 2005 yılında kaleme aldı. Tek deneme kitabı olan 'Şehrin Makamı İbrahim ve Urfa' 2012 yılında raflarda yerini aldı. 'Aşk Divanı' yayınladığı son eseriydi.

Seyyid Ahmet Kaya; 1998 yılından bugüne GAPGündemi Gazetesi'nde şiir, köşe yazısı ve röportajlarıyla yazı ailemizde bulunuyordu.