Haber Merkezi / Toplumun her kesimine önem veren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ilçede görev yapan din görevlileriyle yemekte bir araya gelerek haftalarını kutladı. Programa Başkan Baydilli'nin yanı sıra Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Başkan Baydilli'nin eşi Güler Baydilli, Karaköprü İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri ve ilçede görev yapan din görevlileri katıldı.
Programda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayarak başlarken, din görevlilerinin saygıya layık insanlar olduğunu ve onların her zaman hatırlanması, önemsenmesi gerektiğini kaydetti.
Başkan Baydilli, 'Edindiğiniz görevlerle bu toplumun gerçek kanaat önderleri siz hocalarımızsınız. Bu toplumda sevgiyi, saygıyı, kardeşliği oluşturma hususunda aktif görev alması gereken en önemli bireylerin sizler olduğunu söylemek istiyorum. Biz Karaköprü'ye hizmet ediyoruz; parklar, yollar, çok amaçlı salonlar, kültür merkezleri yapıyoruz ama betonarme yapının yanında insana olan yatırımı da yapmamız gerekir. Bu manevi eğitimde yine din görevlisi arkadaşlarımız çok önemli bir görev üstleniyorlar. Yaptığınız çalışmalar için sizlere teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de din görevlilerinin haftasını kutlarken, gençliğin manevi eğitimine dikkat çekti. Milletvekili Cevheri, 'Gençlik manevi bir buhran içerisindeyse yapılan yapıların ve hizmetlerin hiçbir önemi kalmıyor. Çünkü maneviyatı eksik olan genç bu yapılanı da yıkıyor. Hocalarımıza, camilerimize çük önem vermeliyiz çünkü gençliğe bu manevi eğitimi onlar verecekler. Ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak istiyorsak manevi eğitimi ön plana çıkarmalıyız' dedi.
Karaköprü İlçe Müftüsü Mehmet Taştan da Karaköprü'de görev yapmanın ve hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek kendilerini unutmadığı için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür etti.
Programda Başkan Baydilli din görevlileriyle yakından ilgilenerek tek tek tokalaşırken, taleplerini dinleyerek not aldı. Programın ardından din görevlilerine Başkan Baydilli tarafından Türk Bayrağı hediye edildi.