İshak Polat / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikelir kapsamında organize edilen iftar sofraları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Ramazannın ilk gününden bu tarafa yaklaşık 1,400 kişi hergünkurulan iftar sofrasında bir araya geliyor.
30 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir statüsüne geçen Şanlıurfa Belediyesi organizayonunu ufak ufak tamamalayarak hizmet adımlarını atamaya başladı. Sosyal belediyecilik alanında da hizmetlerine ilklerle başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi düzenlediği iftar organzisyonları ile binlerce vatandaşı iftar yemeğinde ağırlayarak eski Ramazanların havasını yaşatıyor.
Suruç, Bozova, Ceylanpınar Viranşehirilçelerinde her gün diger ileçelede belirlenen günlerde verilen iftar yemeğinin Viranşehir kısmında verilen iftar yemeği şimdiye kadar binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. Göl Ortaokulu bahçesinde kurulan ve hergün yaklaşık 1,400 kişiye verilen iftar sofrasında yardıma muhtaç insanların yanı sıra ülkelerini iç savaş nedeni ile tteretmek zorunda kalan Suriyeli Muhacirler ve Ramazanın manevi havasını tenefüss etmek isteyen vatandaşlar katılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Viranşehir Koordinatörü İbrahim Gelin, Sosyal İşler Şube Müdürü Murat Müjdeci, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hadi Diken, İlçe Belediye Meclis Üyesi Eyüp Sancak'ında katıldığı iftar yemeğinde konuşan vatandaşlar Viranşehir'de ilk defa böyle bir iftar organizasonu yapıldığını belirterek; Büyükşehir Belediyemiz taraefından Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Ramazanın ilk gününden bu tarafa hergün yaklaşık 1,400 vatandaşımıza iftar yemeği sunuluyor. Her gelir grubundan kardeşimiz aynı sofrada bir araya gelerek Ramazan ayının bereketinden feyizleniyor. Önümüzdeki zamanlarda farklı etkinlikler le hezmetlerimzi artırarak devam etmesini diliyoruz. Ramazan ayı dolayısı ile böylesi bir hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz " dediler .