AA /Malatya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 2. Ordu Komutanlığı Altay Kışlası'ndaki programda, 16 engelliye bir günlük temsili askerlik yaptırıldı.
Aileleriyle kışlaya gelen engelliler, üniformalarını giydikten sonra esas duruş, selam verme, tören yürüyüşü gibi temel askerlik eğitimi aldı.
Daha sonra yemin töreninin yapılacağı alana geçen engelliler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, ellerini Türk bayrağı ve silahların üzerine koyarak yemin etti.
Tören sonunda Malatya Valisi Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu ve 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Salim Afgün tarafından engellilere temsili terhis belgeleri verildi.
Program sonunda tören alanı üzerinde uçuş yapan Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığına bağlı Atak helikopterinin gösterisi büyük beğeni topladı.
Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve engellilerin aileleri katıldı.
- Kilis
Kilis İl Jandarma Komutanlığındaki törende, asker üniforması giyen 12 engelli genç, Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyup yemin etti.
İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil, yaptığı konuşmada, Türk Ordusunun milletten aldığı güçle önüne çıkacak her türlü engeli aşacak imkan ve kabiliyete sahip olduğunu belirtti.
Yeminlerini eden ve içlerindeki umudu hiç kaybetmeden yaşama sımsıkı sarılan gençleri kutladığını ifade eden Başaklıgil, 'Gönülden inanıyorum ki vatan savunmasında bir görev düştüğünde yemin eden her Mehmetçik gibi sizler de şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklar için canınızı feda etmekten çekinmeyeceksiniz.' dedi.
Konuşmaların ardından, Yarbay Hüseyin Kılbaş, yazdığı 'Vatana Can Vermeye Hazırız' şiirini okudu.
Çeşitli gösterilerin yapıldığı törende, engelli gençlere temsili terhis belgeleri verildi.
Jandarma Marşı eşliğindeki geçit töreninin ardından katılımcılar, silah ve teçhizat sergisini gezdi.
Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses de katıldı.

- Şanlıurfa
Şanlıurfa'da 20. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki programda, 100 engelli bir günlük temsili askerlik yaptı.
Aileleriyle kışlaya gelen engellilere üniformaları giydirildikten sonra temel askerlik eğitimi verildi. Engelliler, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yemin etti.
Tören sonunda 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Jandarma Komutanı Albay Eyyüp Sabri Kirişçi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici tarafından engellilere temsili terhis belgeleri verildi.

- Adıyaman
Adıyaman İl Jandarma Komutanlığındaki törende, üniforma giyen 26 zihinsel ve bedensel engelli, askerlik yemini etti.
Törende konuşan İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mücahit Avkıran, engelli gençlerin, temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için coşkuyla üniforma giydiğini belirterek, 'Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev. Engelli kardeşlerimizin kısa da olsa askerlik görevini yerine getirmesi bizleri onurlandırdı.' dedi.
Konuşmaların ardından engellilere, temsili terhis belgeleri verildi.
Törene, Başsavcı Bozan Çevik, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ve aileler katıldı.