Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Bursa'nın Orhaneli İlçesi Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve beraberindeki heyet, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'u makamında ziyaret etti.

Başkan Fevzi Demirkol'un makamında gerçekleşen ziyarete; Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Oğuz Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Özer, Isparta Toroslar Yörük Türkmen Dernekleri Konfederasyon Başkanı Mustafa Küçükyaman, Hüdavendigar Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Fahrettin Beşli ile Haliliye Belediye Meclis Üyesi ve Şanlıurfa Karacadağ Türkmen Derneği Başkanı Nusret Kaya katıldı.

Suriye'nin Telabyad İlçesi'nden, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne gelen Türkmenlerin durumu için Şanlıurfa'ya geldiklerini belirten İrfan Tatlıoğlu, Başkan Fevzi Demirkol'a ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Tatlıoğlu, Başkan Demirkol'a günün anısına Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye ederek, "Bu bizim mukaddes emanetimiz. Biz hem içimizde bunu taşıyoruz. Hem de bunun uğruna çalışıyoruz" dedi.

Başkan Demirkol, "Hem kalbimizin hem evimizin en güzel köşesinde saklayacağız. Hem okuyacağız, hem de okuduğumuzla amel edeceğiz" dedi ve Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı'nı öperek Tatlıoğlu'na teşekkür etti.

TATLIOĞLU:"BELKİ İSTANBUL YOKKEN URFA VARDI"

Akçakale'de yaşanan göç dalgası için Şanlıurfa'da bulunduklarını söyleyen Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Şanlıurfa'nın çok eski bir şehir olduğunun altını çizdi.

"Akçakale'ye gelen Türkmenlere nasıl faydamız olur diye Şanlıurfa'ya geldik" diyen Tatlıoğlu, "Biz, bugün Urfa'ya dostlarımız, kardeşlerimizi, akrabalarımızı ziyarete geldik. Aynı zamanda Türkiye Yörük Türkmen Birliği Başkanı olarak da sınırda Akçakale'de olan hareketlilikte, nasıl faydalı olabiliriz ve bunun iç yüzü nedir bunu öğrenmek içinde geldik. Burada öncelikle bizi karşılayan dostumuz Fevzi Başkan'a, ev sahipliğinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Tam bir Urfa halkının örneğini gösterdi bize, Urfalıları çok seviyoruz biz. Urfalılar, asil insanlar. Urfa çok eski bir şehir. Belki İstanbul yokken, Urfa vardı. Onun için Urfa'da bir asalet, bir kültür var. Bu kültürün örneklerini yaşıyoruz. En güzel örneğini de başkanımız bize yaşattı. Çok teşekkür ediyorum."

DEMİRKOL: "BURSA'DAN BURAYA EL UZATTILAR"

Savaştan mağdur olmuş mazlumlar için Bursa'dan Şanlıurfa'ya gelen Tatlıoğlu ve beraberindeki heyete teşekkür eden Başkan Fevzi Demirkol, "Bursa Orhaneli Belediye Başkanımız Sayın İrfan Tatlıoğlu ve beraberindeki Türkmen Federasyonu Başkanlarımız bizi ziyaret etti. Bu bölgede yaşanan, yanı başımızda yaşanan ateş dolayısıyla, savaş dolayısıyla mağdur olmuş mazlumlara yardım için Bursa'dan buraya el uzattılar. Teşrifleri için bölge halkı adına, buradaki muhacirlerimiz adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Madden ve manen bu bölgeyle ilgilendiklerini ve her manada yardımcı olacaklarını, geçmişte de zaten gördük gelecekte de Allah nasip ederse göreceğiz. Bizim için söyledikleri övgü dolu sözler için teşekkür ederim. İnşallah o ilgileri hak etmeye çalışacağız. Bundan sonraki hayatımızda da o övgülere layık hizmetler vereceğiz. Urfa'ya geldikleri için bu sıcak Ramazan Ayı'nda evlerini, işlerini bırakıp geldikleri için bu insani ve İslami hassasiyetleri için kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİ: "İNSANLIK OLARAK GÜZEL BİR DAVRANIŞ"

Türkmen derneklerini insanlık anlamında güzel bir davranış sergilediğini söyleyen Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çitçi ise şunları kaydetti:

"Fevzi Başkanımızın makamında Türkmen boylarından oluşan ve dernek olarak organize olan Belediye Başkanımız, değerli abimiz ziyarette bulundular. Şanlıurfa'mız böyle misafirperver, böyle sıcak ilişkileri seven, vatanına bağlı, toprağını ve bayrağını seven bir yaklaşımla tarihte yer almıştır. Bugünde güzel bir şekilde, sınırdaki yardım sebebiyle insanlık olarak aslında güzel bir davranıştır. Ben her iki belediye başkanımızı kutluyorum."

SÜLEYMANŞAH KONAKLAMA TESİSİ'Nİ ZİYARET ETTİLER

Başkan Fevzi Demirkol, Türkmen Dernek Başkanları ile birlikte makamında gerçekleşen ziyaretin ardından Akçakale'de bulunan Süleymanşah Konaklama Tesisi'ne geçti. Burada Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ile Türkmenler'in durumu konusunda bilgiler alan Başkan Demirkol ve Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile beraberindekiler, daha sonra tesiste bulunan Türkmen çadırlarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından Başkan Demirkol ile beraberindekiler, Akçakale Süleymanşah İlkokulu bahçesinde Haliliye Belediyesi tarafından kurulan iftar sofrasında oruç açtı.

Başkan Demirkol'un Akçakale'deki programına Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve Haliliye Belediye Meclis Üyesi Abdulkadir Bağış'ta eşlik etti.