Karaköprü Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren KARAMEK (Karaköprü Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Necmettin Cevheri Kültür ve Merkezinde usta öğreticiler tarafından verilen; giyim, dikiş ve tasarım kurslarında el becerilerini geliştiren kadınlar diğer yandan da hem kendi kıyafetlerini dikiyor hem de üretimleri olan ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

KARAMEK kurslarında her yaştan kadın boş zamanını meslek öğrenerek değerlendirirken, kurslarda dikiş makinesi kullanma, ölçü alma, kesim ve kıyafet tasarımı öğreniyor. Kurstaki edinimleri sonucu kendi kıyafetlerini dikme seviyesine gelen kursiyer kadınlar çocuklarına ve kendilerine yeni kıyafetler dikerek ürünleri daha hesaplı hale getiriyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli kadınlara yönelik açılan bu kursların önemli olduğuna değinerek şu ifadeleri kullandı:

“KARAMEK projemizle birlik hanımlar gittikleri kurslarda hem boş zamanını değerlendirmiş oluyor hem de bir el becerisi mesleği öğrenmiş oluyor. Usta öğreticilerimizle, eğitim sınıflarımız ve ekipmanlarımızla hanımlar güzel vakit geçirerek meslek öğreniyorlar.

Kadınlarla ilgili çalışma ve projelerimiz her zaman oldu ve onların eğitimi, istihdamı için farklı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Necmettin Cevheri Kültür Merkezi, Seyrantepe 4. Murad Kültür Merkezi ve Atakent Kurs Merkezinde kadınların zamanını verimli kılacak kurslarımız bulunuyor. Boş zamanlarını değerlendirmek için bu kursa gelen, yeni bir şeyler öğrenme çabası gösteren hanımları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kurslara katılmak isteyen vatandaşlar www.karamek.com adresinden veya 444 9 657 nolu Beyaz Masa biriminden bilgi alabilecek.

Kaynak: GAPGündemi /Nebihe UÇAN