Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden kaçarak Türkiye'ye sığınan bazı aileler, terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği ilçede kalan az sayıdaki akrabalarının hayatından endişe duyuyor.

Doğup büyüdükleri Tel Abyad ilçesinin anlaşmalı olarak DEAŞ tarafından PYD/PKK'ya teslim edilmesiyle zor günler yaşayan ilçe halkının büyük çoğunluğu, fırsat bulur bulmaz sınır hattındaki Akçakale ilçesine sığındı.

Suriyeliler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanmasını, Tel Abyad ilçesi de teröristlerden temizlendikten sonra topraklarına dönmek istiyor.

Tel Abyad ilçesinde savaş öncesi inşaat ve ticaretle uğraşan Mustafa Nasır, AA muhabirine, PYD/PKK'nın işgal ettiği bölgelerdeki Suriyelileri farklı yöntemler kullanarak göçe zorladığını anlattı.

Savaşın başladığı dönemde Esed'in PYD/PKK üyelerine karışmadığını ve onların bugünler için hazırlık yapmalarına imkan verildiğini ifade eden Nasır, insanlar ölürken bazı güçlerin ise PYD/PKK'yı eğittiğini söyledi.

Kendilerine Türkiye'den başka hiçbir ülkenin yardım etmediğine dikkati çeken Nasır, şöyle konuştu:

'PYD/PKK, babalarımızın, dedelerimizin bize miras olarak bıraktığı evlerimizi, arazilerimizi zorla elimizden alarak göçe zorladı. Mecburen akrabalarımızla Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldık. Orada kalan az sayıdaki akrabalarımızın hayatından endişe ediyoruz. Bize gelen bazı görüntülerde PYD/PKK üyelerinin kendilerine uymayan insanları öldürüp sonra yaktıkları görülüyor. Bunlar Müslüman olamaz. Yaşlı bir adamı silahla yaraladıktan sonra 'Seni cennete gönderelim mi? diye dalga geçtiler, vurdukları yetmezmiş gibi İslam'la da dalga geçiyorlar.

İşte PYD/PKK'nın İslam'la ilgili düşüncesi bu.'

PYD/PKK'nın insanları işkence ederek öldürdüğünü anlatan Nasır, şunları kaydetti:

'PYD-PKK'ya bir kelime etsen, 'Siz, Türkiye yandaşısınız, sizin bu topraklarda yeriniz yok.' diyerek bizleri evlerimizden atıyor. Bunların amacı, tehcir politikası uygulayarak insanları göçe zorlamak ve topraklarımızda bir Kürt devleti kurmaktır. Zamanında İsrail, Filistin'de nasıl devlet kurduysa şimdi PYD/PKK aynısını Suriye'de yapmak istiyor. Kendi ata yurdumuzda bir terör örgütünün devlet kurmasını istemiyoruz. Geride bıraktığımız evlerimizde Öcalan posterlerinin asıldığını duyuyoruz. Bu, bizi çok üzüyor.

Bizim Kürt halkıyla bir sıkıntımız yok, bizim tek derdimiz PYD/PKK terör örgütüdür.'

'Türkiye, Afrin'e Suriye halkı için gitti'

Nasır, bölgede kalan insanların kızları ve erkek çocuklarının zorla alınıp götürüldüğünü ve kimsenin ses çıkaramadığını dile getirdi.

'Çünkü karşı çıkarsa öldürüleceklerini biliyorlar.' dilen Nasır, şunları kaydetti:

'Aldıkları genç Arapları da en ön safa sürerek ölümlerine neden oluyorlar. Herkes PYD/PKK'nın yaptığı zulüm ve baskılardan şikayetçi ama kimse korkusundan konuşamıyor. PYD/PKK ve yandaşları, televizyonlarda Türkiye'nin Afrin'de sivil insanları öldürdüğü yalanlarını anlatıyor. Bunların yalan olduğunu herkes biliyor.

Türkiye, Afrin'e Suriye halkının özgürlüğü için gitti, Allah Türk ordusunu muzaffer etsin.'

'Arapları Araplarla savaştırıyorlar'

İbrahim Umeyr de özellikle Suriye'nin kuzeyindeki tüm insanların PYD/PKK'nın zulümleri nedeniyle evlerini terk ettiklerini söyledi.

Evinin önce DEAŞ, ardından PYD/PKK üyelerince elinden alındığını ve göçe zorlandıklarını dile getiren Umeyr, şöyle konuştu:

'PYD/PKK devlet içinde devlet kurmaya çalışıyor. Tüm aşiretler bunu kabul etmiyor. Bazıları televizyonlarda çıkıp konuşuyorlar, Türkiye'ye laf edenlerin hepsi yalancıdır. Evlerimizi, arazilerimizi alıp kullanıyorlar. Kızlar, erkekler, kimse kalmadı. Ellerine silah verip savaştırıyorlar. Arapları Araplarla savaştırıyorlar. Genç Suriyeli Arapları zorla ÖSO'ya karşı kullanıyorlar.' AA