AA / Yaklaşık 400 bin sığınmacının barındığı Şanlıurfa'da, misafirlerin büyük bir bölümü AFAD tarafından oluşturulan kamplarda kalırken kimileri ise kendi imkanlarıyla kentin çeşitli yerlerinde kiraladıkları evlerde yaşıyor.
Zor koşullarda barınan Suriyeliler için çalışma başlatan Ataa İnsani Yardımlaşma Derneği, Şıh Maksut Mahallesindeki boş mağaralarda yaşamlarını sürdüren sığınmacılar için harekete geçti.
Bu kapsamda Bağlarbaşı Mahallesi'nde 50 sıfır daireyi kiralayan dernek, araçlarla sığınmacıları mağaralardan alarak yeni evlerine yerleştirdi.
Derneğin il temsilcisi Dr. Huzeyfe Seleme yaptığı açıklamada, kendisinin de Suriyeli olduğunu ve vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele ettiklerini söyledi.
Söz konusu ailelerin çok zor koşullarda yaşadıklarını anlatan Seleme, "Mağaralarda ya da tek odalı evlerde yaşam mücadelesi veren insanlar var, onları gittik gördük ve böyle bir iş yapmaya karar verdik. Mağaralar çok kirli ve sinek dolu özellikle çocuklar bundan çok etkileniyor. Şimdi ise temiz ve yeni evlere kavuştular, ayrıca onların tüm eşyalarını da aldık, inşallah bu sayede rahata kavuşurlar" dedi.
Yaklaşık 6 ay önce Halep'ten Şanlıurfa'ya gelen Sara Ayad ise mağarada yaşamanın çok kötü olduğunu belirterek, kendilerine sahip çıkan ilgililere teşekkür etti.