İLKHA/Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmış olduğu bir televizyon programında, 'Yeri geldiği zaman İncirlik ve Kürecik üslerini kapatırız' açıklamasına Şanlıurfalılar da destek verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılmış olduğu bir TV programında, 'Şimdi bunların hepsi bizim tasarrufumuzda olan kararlardır. Böyle bir kararı vermemiz gerektiği anda bu kararı alma yetkisi bize aittir. Yeri geldiği zaman otururuz, bütün heyetlerimizle beraber kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, kapatılması gerekiyorsa Kürecik'i de kapatırız. Eğer karşımıza bizim yaptırımlar gibi tedbirlerin hayata geçirilmesi durumunda, biz de bunlara mütekabiliyet çerçevesinde gereken cevabı veririz.' ifadelerini kullanmıştı.
Cumhurbaşkanının ABD üslerinin kapatılması ile ilgili açıklamasına destek veren Şanlıurfalılar, Cumhurbaşkanının açıklamasının sözde kalmamasını, üslerin bir an önce kapatılması gerektiğini ifade ettiler.
Cumhurbaşkanının açıklamasını desteklediğini ama bu açıklamanın gereğinin yapılması gerektiğini belirten Ali Ferhat Türkmen, 'Sayın Cumhurbaşkanının bu fikrini destekliyoruz. Ancak bunun lafta kalmamasını talep ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 'gerekirse kapatırız' demişti. Gerekirse kısmının kaldırılmasını istiyoruz. İncirlik Üssü kapansın. Bugün İslam coğrafyasında bütün zulümlerin, bütün savaşların ve bütün şer örgütlenmelerinin başı 'İncirlik Üssü'dür. Buranın kesinlikle kapatılması lazım... Bu talep, yıllardan beri halkımızın en büyük taleplerinden biridir. İnşallah kapatılır.' şeklinde konuştu.

'Bu üslerin kapatılması her
zaman Türkiye'nin yararına olacaktır'
ABD üslerinin kapatılmasının Türkiye'nin yararına olacağını ifade eden Mehmet Polat, 'Türkiye'deki ABD üslerinin acilen kapatılması gerekir. Geçen sene Adana'ya İncirlik Üssü'nü protesto etmeye gitmiştim. Adana'nın en güzel yerinde 'devlet içerisinde bir devlet' kurulduğunu gördüm. Buradan kalkıp inen uçaklar, nereye gidiyorlar? Ne götürüyorlar? Nerden geliyorlar? Acil olarak bu üslerin kapatılması gerekir. Tüm Müslümanlar, bu üslerin kapatılmasını istiyor. Bu üslerin kapatılması her zaman Türkiye'nin yararına olacaktır. Türkiye'nin bunda bir kaybı yoktur.' dedi.

'ABD üsleri, kapatılması ve kontrol altında tutulması
gereken üslerdir'
Türkiye'deki ve İslam ülkelerinden ABD üslerinin kapatılması gerektiğini belirten Ali Acar, 'Amerika üslerinin kapatılması konusu uzun zamandır Türkiye'nin gündemde olan bir konudur. ABD üsleri, kapatılması ve kontrol altında tutulması gereken üslerdir. Kürecik ve İncirlik üsleri ve dünyadaki birçok ABD üsleri, ABD'nin kontrolünü sağlamak amacıyla kurulmuştur. İnşallah yeri ve zamanı geldiği zaman bu üsler kapatılırsa halkımızın büyük kesimi bundan memnuniyet duyacaktır. Türkiye'deki İncirlik ve Kürecik, İslam ülkelerindeki ABD üslerinin kapatılmasının uygun olduğunu düşünüyorum.' şeklinde konuştu.

'Bütün ABD üsleri kapatılması lazım'
İbrahim Halil Güven, 'Bence çok geç kalındı. Bir an önce harekete geçilmesi lazım. Türkiye'deki ve İslam coğrafyasındaki bütün ABD üslerinin kapatılması lazım. Suriye'yi ve Irak'ı, bombalayan uçaklar, bu üslerden kalkıyor. Müslümanların üzerine bomba yağdıran bu uçaklar hepsi bu ABD üslerinden kalkıyor. Bu üslerin bir an önce kapatılması gerekir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'gerekirse kapatırız' açıklaması yetmiyor, bu üslerin kapatılması gerekir diye düşünüyorum.' diye konuştu

'Cumhurbaşkanımız yapılan bir takım haksızlıkları ve
ikiyüzlülükleri görüyor'
Güler Kama İzol, 'Dünya lideri Cumhurbaşkanımızın her zaman arkasındayız. O nasıl uygun görüyorsa bizler içinde uygundur. Cumhurbaşkanımız yapılan bir takım haksızlıkları ve ikiyüzlülükleri görüyor. Bizi en güzel şekilde dünyada temsil ediyor. Şanlıurfa'dan kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kendisiyle gurur duyuyoruz.' ifadelerini kullandı.
'Her tarafı allak bullak yapan hep Amerika'dır'
Müslüm Akkuş da 'Türkiye'deki ABD üslerinin kapatılmasını istiyoruz. Zaten ne yaptıysa ABD yaptı. Her tarafı allak bullak yapan hep Amerika'dır. ABD'den başkası bu zulümleri yapamaz.' şeklinde konuştu.