İLKHA/ Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu tarafından Filistinli Müslümanlara destek amacıyla her hafta düzenlediği 'Namaz ve Dua Buluşmaları' devam ediyor.
Balıklıgöl Dergah Camii'nde, bu hafta 110'uncusu düzenlenen basın açıklamasında, ABD Başkanı Trump'un, Filistin ve Kudüs ile ilgili açıkladığı işgal planına tepki gösterildi.
Basın açıklamasını Platform adına Zehra Kazan okudu.
ABD Başkanı Trump'un işgal planını lanetleyerek sözlerine başlayan Kazan, 'Kudüs Anneleri Platformu olarak geçtiğimiz hafta içinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'un, Beyaz Saray'da 'Bugün israil, barışa yönelik büyük bir adım atıyor' diyerek duyurduğu planı buradan kınamakla kalmıyor, lanetliyoruz. Geçtiğimiz yıldan bu yana kademeli bir şekilde açıkladıkları ve uyguladıkları planı bizler buradan defaatla duyurmaya çalıştık, paylaşımlar yaptık. Nedir bu? Söz konusu bölgelerle ilgili hiçbir söz hakkı olmayan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump'un duyurduğu plan teklifi; ABD, plan dahilinde israilin parçası olarak görülen topraklarda israilin egemenliğini tanıyacak. Planda, israilin vereceği toprak tavizlerinin gösterildiği kavramsal bir harita bulunuyor.' şeklinde konuştu.

'Filistin'i tamamen işgal etmeyi planlıyorlar'
Açıklanan şer planının tamamen tezatlar ve mantıksızlıklarla dolu olduğunu vurgulayan Kazan, 'ABD Başkanı Trump'un işgalci siyonist israil başbakanı Binyamin Netamyahu'yu yanına alarak ilan ettiği, merakla beklenen 'Ortadoğu Barış Planı' adı altında ki plan, meseleyi çözmekten ziyade israil işgalini meşrulaştırarak, Filistin'i tamamen işgal etmeyi planlıyor. Zaten taraflardan sadece birinin yanında olması bile bu durumu aşikar ederken, plan tamamıyla tezatlıklardan ve mantıksızlıklardan oluşmaktadır. Bir madde de Doğu Kudüs'ü, Filistin'in başkenti olarak tanınırken, diğer madde de 'Kudüs israilin bölünmemiş başkenti olarak kalacak' deniliyor. Aynı şekilde Filistin Devletine başkent tayin eden Amerika başka bir maddede Filistin devletinin kurulmasını israilin inisiyatifine veriyor. Filistin topraklarında yaşanan işgalleri meşrulaştırmak ile kalmayan Amerika halihazırda ki Filistin topraklarını bile küçülterek bir lütufmuş gibi Filistinlilere sunmaktadır.' ifadelerini kullandı.

'Müslüman devletler bir an önce gerekli adımları atmalıdır'
ABD'nin şer planına karşı Müslümanların gerekli adımları atması gerektiğini ifade eden Kazan, 'Açıklanan bu planla Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, tüm dünyayı aptal yerine koyarak israilin meşrulaştırılmasına yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Bu noktada Müslüman devletlerin bir an önce gerekli adımları atması ve ortaya konan planı kınamaktan ileri gitmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu pervasız adımlar, işgaller ve zulümler artarak devam edecek ve önü geçilemez bir hal alacaktır. Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 97. Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz.' diye konuştu.

'Kudüs İslam'ındır ve İslam'ın
kalacaktır'
Kudüs Anneleri Platformu olarak, 'Üçüncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün amacına vasıl olmasını Allah'tan niyaz ettiklerini belirten Kazan, 'Buradan sizleri, Üçüncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya davet ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz. Siyonist israile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa'dan Tel Aviv'e haykırıyoruz. Kudüs İslam'ındır ve İslam'ın kalacaktır.'
Program yapılan dua ile sona erdi.