Şanlıurfa'da günlük olarak yayınlanan Damga, Gap Gündemi, İpekyol, Şanlıurfa, Şanlıurfa Olay, Urfanatik, Urfa Değişim ve Yeni Urfa gazetelerinden oluşan 'Yerel Gazeteler Platformu' aldıkları kararla Şanlıurfaspor'un düzenleyeceği basın toplantılarına katılmama kararı aldılar. Yerel Gazeteler Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Bugün Şanlıurfaspor kulübü tarafından yapılan 'Değerli basın mensubu arkadaşlar Şanlıurfaspor yönetim kurulu başkanı ve üyeleri saat 13.00'de belediye binası önünde açıklama yapacaktır.' Açıklamasına istinaden gazetelerimiz bünyesinde çalışan muhabir arkadaşlar, basın açıklaması yapılacak olan yer ve saatte hazır bulunmuşlardır.

Ne yazık ki basın açıklaması yapacaklarını ifade eden Şanlıurfaspor kulübünden herhangi bir yöneticinin yada yetkilinin orada olmaması ve bir açıklama yapılmaması üzerine muhabir arkadaşlar tepkilerini göstermek amacıyla 45 dakika bekledikten sonra oradan ayrılmışlardır. Lakin basın açıklaması yapacakları ifade edilen Şanlıurfaspor yöneticilerinin aynı saatte Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül ile görüşmeleri Şanlıurfa basınına karşı yapılmış saygısızlık olarak değerlendiriyoruz.

8 Gazeteden oluşan Yerel Gazete Platformu olarak bugün itibari ile Şanlıurfa spor'un düzenleyeceği basın toplantılarına katılmama ve muhabir göndermeme kararı aldığımızı Şanlıurfa kamuoyuna belirtmek isteriz.' İfadelerine yer verdi.