Haber Merkezi / Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Telabyad'a bağlı Aynel Arus Beldesinde düzenlediği Barış Pınarı Durgun Su Kano Festivaline, Türkiye'den 25, Suriye'den 10 olmak üzere toplam 35 sporcu katıldı.
İlki yapılan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan festivalde, günün anısına sporculara madalya verildi. Madalya töreninde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, on yılı aşkın süredir terör örgütlerinin baskısı altında kalan halkın acılarına son vermeyi amaçladıklarını belirterek bölgeyi desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Barış Pınarı Harekatının üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçtiğini hatırlatan Vali Erin, bölge insanının yaralarının sarılması, imar, inşa ve vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk günden itibaren burada oluşturulan kurum kuruluşlara her türlü yardım ve desteği sunduğunu söyledi.
Bölgede eğitim, sağlık, günlük ihtiyaçları karşılamaya yönelik, nüfus, tapu ve trafik hizmetleri dahil tüm kamu hizmetlerinin düzenli olarak sunulmaya başladığını kaydeden Vali Erin, 'Bunda emeği olan yerel meclis başta olmak üzere yerel kurumlar, Şurta birimleri ve buradaki kuruluşlara Türkiye'den danışmanlık hizmeti sunan tüm kurumlarımıza ve personelimize teşekkür ediyoruz.' dedi.
Telabyad ve Resulayn halkının on yıllık süreçten sonra yüzlerinin gülmeye başladığına dikkat çeken Vali Erin, 'Burada halk günlük hayatına dönmüş bulunuyor. Güvenlik ve huzur büyük ölçüde temin edilmiş durumda. Telabyad'da gece bile rahat şekilde gezip dolaşabilirsiniz. İnsanların yüzünde bu mutluluğu çok net biçimde görebiliyorsunuz. Bugün burada yapılan etkinlik de yapılan çalışmaların ürünlerinden biri. Uzun yıllar önce DEAŞ'ın sonra da PKK'nın yönetimi altında büyük sıkıntılar çeken bu halkın ve çocukların tekrar normal hayata dönmesini sağlayacak çok sayıda etkinlik gerçekleştiriliyor. Hemen hemen her gün Telabyad'da, Resulayn'da güzel işler yapılıyor. Kısa süre içerisinde yine çocuk ve gençlere yönelik, yine Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteklediği spor alanları, halı sahalar, voleybol ve basket sahaları ile bir spor kompleksini tamamlayarak hizmete sunmuş olacağız. Aynı zamanda Sülük'te, Hamam Türkmen'de ve kırsal kesimde de okullarımızın büyük bölümü elden geçirildi, okullarda çocukların boş zamanlarını geçirebilecekleri oyun ve spor alanları oluşturuluyor. Çok şükür dünya görsün. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin buraya getirdiği refah ve huzur var. Güven ve huzur ortamı Türkiye'nin müdahalesi ile gerçekleşmiş, PKK terör örgütü uzaklaştırılarak daha özgür bir yaşam alanı bölge halkına hediye edilmiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti'nin amacı, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, bölgede huzur ve güvenin tesisidir. Buradaki halkın, PKK ve diğer terör örgütlerinin insafına terk edilmemesidir. Mazlum ve mağdur olan, uzun yıllar büyük acılar çeken bu insanların acılarına son verilmesidir. Tabi ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik sınır boyunca oluşturulan terör koridorunun darmadağın edilmesidir. Bir yıl içerisinde bunun tahakkuk ettiğini, gerçekleştiğini görmekten de büyük mutluluk duyuyoruz. Sadece biz değil, Telabyadlılar büyük mutluluk duyuyor, Hamam Türkmen halkı, Sülük halkı, Resulayn halkı büyük mutluluk duyuyor. Daha iyi olacak, daha güzel olacak. Eksiklikleri de tamamlamak için canla başla hem devletimizin kurumları hem de sivil toplum kuruluşları ciddi bir çaba içerisindeler. Allah rızası için elimizi bu mazlum ve mağdur halkın üzerinden çekmeyecek, terör örgütlerine de geçit vermeyeceğiz.' diye konuştu.