Başkan Mehmet Canpolat, merkez ve kırsal mahallelerde gece gündüz demeden haşere ve sinekle mücadele çalışmalarını yürüten Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı İlaçlama Birimi ekipleri ile bir araya gelerek, çalışmalarını denetledi. Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Dişli'nin de yer aldığı denetlemede, Başkan Canpolat işçiler ile sohbet edip, çalışmalarına ilişkin bilgiler aldı. Sahada yürütülen çalışmaların detaylı raporlarını da alan Başkan Canpolat, çalışmaların hız kesmeden artarak devam etmesi yönünde talimatlar verdi.

Başkan Mehmet Canpolat, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada laboratuvar onaylı ilaçlar kullandıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

'Şuanda İlaçlama Birimi ekiplerimiz ile bir aradayız. Hem elimizdeki ekipmanların denetimini yaptık hem de kullandığımız ilaçlar ile ilgili arkadaşlarımız ile görüştük. Sağlık Bakanlığınca onaylı, laboratuvar analizlerinden geçmiş ilaçlar kullanmaktayız. Hiçbir şekilde halk sağlığını rahatsız edecek veya tehdit edecek herhangi bir ilaç ekiplerimizce kullanılmamıştır, kullanılmayacaktır. Bu doğrultuda gece gündüz mesai yapan gerek kırsalda gerekse merkezde çalışan ekiplerimizi kutluyorum. Hız kesmeden, misli ile çalışmalarımızı arttırarak yola devam diyorum.' Başkan Canpolat, denetiminin ardından bölgeden ayrıldı.

Haliliye Belediyesi İlaçlama Birimi, 1 ATV motor, 2 holder, 4 mistblower, 5 elektrikli motosiklet, 16 ULV cihazı ve 40 personel ile 32 merkez ve 138 kırsal mahallede çalışmalarını sürdürüyor.